1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

Borderlands 2

Discussion in 'Games' started by Mozi, Aug 3, 2011.

  1. Sir_Brizz

    Sir_Brizz Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2000
    Messages:
    25,995
    Likes Received:
    75
    I had to forward ports in BL. It was using stupid Gamespy and if you didn't it wouldn't work. I guess it's possible some people got lucky...

    I haven't had to change anything for BL2. It worked out of the box. AFAIK the matchmaking uses Steam. How do you sign up for a Shift account?

    Hey Mozi! Do you know if the game uses Steamworks for matchmaking? Also, limited storage is my biggest problem. Limited backpack space I can deal with but I need space for mah collecshun!
     
  2. Mozi

    Mozi Zer0 as a number

    Joined:
    Apr 12, 2002
    Messages:
    3,544
    Likes Received:
    0
    Yes everything is steamworks. It should work out of the box to join in. The only thing is that if some times it will say bad match if you are level 1 and the party is at level 40 or something. You can join but at your own risk of dying a lot.

    Sanctuary also has a place to store your excess guns.
     
  3. Sir_Brizz

    Sir_Brizz Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2000
    Messages:
    25,995
    Likes Received:
    75
    Mozi come on man why are you using an IGN watermarked version of an image from your own game, man!
     
  4. Mozi

    Mozi Zer0 as a number

    Joined:
    Apr 12, 2002
    Messages:
    3,544
    Likes Received:
    0
    Good question. I was lazy... fired up google images. I will fix that later got A:CM bugs to fix today :)
     
  5. Capt.Toilet

    Capt.Toilet Good news everyone!

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    5,826
    Likes Received:
    2
    Everyone I tried to join was either optimal match or good match. This game has MW3 syndrome and I really don't have the patience to troubleshoot this game when 98% of my titles that have lobby systems work without port forwarding.
     
  6. Mozi

    Mozi Zer0 as a number

    Joined:
    Apr 12, 2002
    Messages:
    3,544
    Likes Received:
    0
    Out of the box port forwarding is not needed. Unless you have some crazy router settings blocking you
     
  7. Bort

    Bort nou

    Joined:
    May 7, 2003
    Messages:
    998
    Likes Received:
    0
    I fucking love living in North America where the game has been released already because, you know, Mexico is part of North America...

    Right guys?

    FUCK 2K
     
  8. Psychomorph

    Psychomorph  

    Joined:
    Apr 21, 2003
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    2
    I wish to know only one thing, how PC friendly is this? I hear gearbox has this new PC friendlyness fashion thing going on.

    Is this bearable for an oldschool backward thinking PC gamer? No FOV adjustment, no buy.
     
  9. Capt.Toilet

    Capt.Toilet Good news everyone!

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    5,826
    Likes Received:
    2
    Ohhh threatening post thar.

    Chill bubs it has a FOV slider. Goes up to 110.
     
  10. Kyllian

    Kyllian if (Driver == Bot.Pawn); bGTFO=True;

    Joined:
    Aug 24, 2002
    Messages:
    3,575
    Likes Received:
    0
    BestBuy emailed me the code earlier
    As for Shift, if you sign up you get an additional Golden Key, tho I don't know how/where to get the code for it yet
    Ingame under Extras
    Set up ingame, hit the confirmation email, go from there
    It does? Must have looked right past it
     
  11. Psychomorph

    Psychomorph  

    Joined:
    Apr 21, 2003
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    2
    Holy cow, 110. That's cool, thanks.

    How's mouse performance? Has it some built-in floatyness and acceleration just to annoy the player?
     
  12. Kyllian

    Kyllian if (Driver == Bot.Pawn); bGTFO=True;

    Joined:
    Aug 24, 2002
    Messages:
    3,575
    Likes Received:
    0
    I don't think there's any accel, but shooting does feel a bit weird. Shots that I figured would hit miss completely, but I'm not sure if it's something weird with the mouse or if the weapons are all projectile
     
  13. Sir_Brizz

    Sir_Brizz Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2000
    Messages:
    25,995
    Likes Received:
    75
    Lots of them are. I haven't had any aiming problems, though. The menu is kind of goofy for PC, the BL one was a bit better I think.

    Also, a better question...

    What the crap is Shift for?
     
  14. Kyllian

    Kyllian if (Driver == Bot.Pawn); bGTFO=True;

    Joined:
    Aug 24, 2002
    Messages:
    3,575
    Likes Received:
    0
    I mean it feels like all weapons are projectile, even the standard bullet ones

    Oh, if anyone remembers the "baleted" grenade launcher weapons in BL1, they have returned
    Got a purple Maliwan incen shotty from a random drop, turned out it just lobbed a single grenade, I was disappoint


    As for Shift, look up a few posts chief
     
  15. Capt.Toilet

    Capt.Toilet Good news everyone!

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    5,826
    Likes Received:
    2
    For those who are denying that there is any sort of coop issue I present to you these threads

    http://steamcommunity.com/app/49520/discussions/0/882960771709778057/

    http://steamcommunity.com/app/49520/discussions/0/882960797518109977/

    http://steamcommunity.com/app/49520/discussions/0/882960797518193377/ This one needs more info but it is weird.

    http://steamcommunity.com/app/49520/discussions/0/882960719631303430/

    http://steamcommunity.com/app/49520/discussions/0/882960797516473752/

    And there are many many more. Check back in a few hours and you will have another new thread. I am serious Gearbox needs to look at this if they aren't already.

    Nothing is wrong with my setup as I stated before all my games with the exclusion of MW3(that games lobby is garbage) work just fine with no port forwarding or firewall hassle. I even double checked my router settings. Open NAT, Upnp enabled, it is about as open as you can get. If the answer is to make my pc a DMZ then you are out of your damn mind.
     
    Last edited: Sep 18, 2012
  16. Sir_Brizz

    Sir_Brizz Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2000
    Messages:
    25,995
    Likes Received:
    75
    First, Steam discussions suck really bad. Horrible.

    Second, no one is arguing that you are not having a problem. If you weren't why would you say you are?

    Third, I have done zero configuration of my setup and everything works, so the system IS functional, you are simply having a problem with it for some reason.

    Fourth, I'm sure that Gearbox is looking into it. It would be silly not to at this point, but that doesn't mean there will be anything they can change or fix on their side.

    Fifth, it would really be worth setting your machine up on DMZ just to see if it works. That would point towards a routing problem within your router itself and not a problem on your computer specifically. Troubleshooting, fool.

    Sixth, what kind of router do you have?
     
  17. Capt.Toilet

    Capt.Toilet Good news everyone!

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    5,826
    Likes Received:
    2
    First. Yeah I agree but just posted to show that yes it did exist.

    Second. Yeah no one here has specifically denied it. just those pull the whole "I work so it must be your system" bullshit

    Third. Believe it or not I have done zero configuration on my end as well. Port forwarding is the only changes I have made. I guess I could try turning the routers firewall off, but again 98% of my games work.

    Fourth. We will see

    Fifth. You know I might just try that, but if it does work I would still wonder why this game would be the exception. And I am not leaving myself open for just one game. UPDATE. Made myself DMZ and could not connect to 3 friends but I could connect to Jackal. So no DMZ did not make a difference and it seems to be random. So now I wonder what is similar between my setup and his?

    Sixth. Netgear WGR614v9
     
    Last edited: Sep 18, 2012
  18. Jackal

    Jackal Crapass

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Messages:
    8,176
    Likes Received:
    57
    [SCREENSHOT]http://cloud-2.steampowered.com/ugc/578967822688916364/3F900B17C38B40CFDCF33804D366B47CC09F51CF/[/SCREENSHOT]

    [SCREENSHOT]http://cloud.steampowered.com/ugc/578967822688915504/460260BDFE5A63F5476979372CB3009725D996C2/[/SCREENSHOT]
     
    Last edited: Sep 18, 2012
  19. Sir_Brizz

    Sir_Brizz Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2000
    Messages:
    25,995
    Likes Received:
    75
    See, now you're getting somewhere. Haarg was having the same problem and the only person he could connect to was Jackal as well.
     
  20. Capt.Toilet

    Capt.Toilet Good news everyone!

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    5,826
    Likes Received:
    2
    So what does this mean exactly? We don't exactly have the exact same hardware otherwise I would gladly pinpoint the issue as being that brand. Plugging directly into the modem is not an option given the environment that I live in, and I have seen posts of people who have with no results.

    Heres the deal. Torchlight 2 comes out this Friday and if I have the exact same issues with that then I will admit defeat. If not then well I know the problem isn't exactly with me.
     

Share This Page