1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

Mutator: Inf Weapon Enhancement

Discussion in 'Infiltration Development' started by Crowze, Dec 30, 2004.

  1. FieldMedic

    FieldMedic Less good UT Player ever

    Joined:
    Aug 30, 2001
    Messages:
    1,134
    Likes Received:
    0
    Yes, it can have something to do with the distance of the weapon from the player's viewpoint. Give a closer look to the .ini :)
     
  2. Vega-don

    Vega-don arreté pour detention de tomate prohibée

    Joined:
    Mar 17, 2003
    Messages:
    1,904
    Likes Received:
    0
    this mutator should be on every server, i love it.
     
  3. Crowze

    Crowze Bird Brain

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    3,556
    Likes Received:
    1
    I stand corrected. However, it's neither useful without the zoom (which I personally dislike), has problems (doesn't reset to normal after releasing aim button) nor is it player and per-weapon configurable.
     
  4. Nukeproof

    Nukeproof n1

    Joined:
    Apr 2, 2001
    Messages:
    1,219
    Likes Received:
    0
    On the Minimi: I admit I rarely use it but even with the mutie I get a lot of 'push the trigger and nothing happens' when trying to fire short bursts.

    How about letting it fire continously when the break between 'bursts' was to short? The player wouldn't get the extra amount of gun control he intended, but at least he would still shot.

    Should be possible to do, wouldn't it?
     
  5. Crowze

    Crowze Bird Brain

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    3,556
    Likes Received:
    1
    I don't quite follow you there. You want the gun to continue firing after you release the trigger? :con:
     
  6. Turin_Turambar

    Turin_Turambar Pls don´t shoot to the Asha´man

    Joined:
    Oct 9, 2002
    Messages:
    339
    Likes Received:
    0

    Sometimes it also happens to me, but i think it's the lag / packet loss.
     
  7. Nukeproof

    Nukeproof n1

    Joined:
    Apr 2, 2001
    Messages:
    1,219
    Likes Received:
    0
    Maybe I failed to explain propperly:

    Just for the case that you release and re-press ther button. (I think Beppo mentioned that it has technical issues because of the belt animation).

    If you repress the trigger in the short 'idle/animation' time (which would lead to no bullets beeing fired at all) the gun shouldn't stop firing (hence fire continously).

    The player would recognize he needs to release the button a little longer to fire real bursts and use longer 'release' next time.

    Of course just detail but feels (as a rare Minimi user I admit) better to me, without beeing unrealistic (I assume)

    ... hope this was comprehensive ;)
     
  8. Crowze

    Crowze Bird Brain

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    3,556
    Likes Received:
    1
    Ah, I see. Instead of not firing at all if you click fire while it's finishing off the fire animation, then it'll start firing again immediately afterwards. Interesting idea, I'll look into it (once I've fixed this annoying M4A1 problem, and done a whole load of other tweaks I want to add).
     
  9. Nukeproof

    Nukeproof n1

    Joined:
    Apr 2, 2001
    Messages:
    1,219
    Likes Received:
    0
  10. G36

    G36 Loose Cannon

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    For me the 1911 firing sound appears to be unchanged...
     
  11. cracwhore

    cracwhore I'm a video game review site...

    Joined:
    Oct 3, 2003
    Messages:
    1,326
    Likes Received:
    0
    If we're honestly supposed to continue playing INF2.9 for the next few years (heh), somebody better compile all of these mutators / add-ons / bug-fixes into one neat little install package...

    I suggested that they do this with the Bonus Weapons 'upgrade' and call it 'INF2.9.1' or something, but apparently, it was a terrible idea?

    It's just getting out of hand with all of these mutators - considering there isn't one single 'Vanilla' 2.9 server out there (that I know of at least).

    Jesus, I can't imagine reinstalling this game. SS owes all of the new guys at least a cookie for having the balls to download all of this **** just to try their game out. I know I wouldn't bother with downloading all of these stray files, and I have a feeling most of us wouldn't either. Especially if I hadn't played the game before.

    It's bad enough going to mod pages and having to download old versions + a bunch of new patches - INF has at least three times as many 'fixes / mandatory muties' as any other mod. It really tests the patience of the individual trying to play your game.

    'Mutator hell', as they say.
     
  12. Vega-don

    Vega-don arreté pour detention de tomate prohibée

    Joined:
    Mar 17, 2003
    Messages:
    1,904
    Likes Received:
    0
    crackwhore what are you talking about?
    if you connect to a server it downloads all the mutators automaticly. if it wasnt for the mutators i maybe wouldnt play inf no more
     
  13. Cleeus[JgKdo]

    Cleeus[JgKdo] because respawns suck

    Joined:
    Jun 8, 2002
    Messages:
    798
    Likes Received:
    0
    well, most other games get updates - in contrast to INF
     
  14. Corporal_Lib [BR]

    Corporal_Lib [BR] Brazilian Graphic Designer & Gun Nut {=)

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Messages:
    524
    Likes Received:
    0
    It seems that the IWE only works on other servers... When I use IWE with DTAS 1.58, the game crashes (both offline and in my private server), if I disable DTAs, the game loads normally but the IWE doesn´t change anything (it´s like no IWe is activated at all...), no matter the place in the line of mutator it is activated...
    Any clue of which mutator that is disabling (and incompactible with) IWE? I use a lot of them (aim view, microbulk, swnm, its a long list..)
     
  15. Vahlemon

    Vahlemon RRROOOOAAAARRR!!!!

    Joined:
    Jul 17, 2004
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Have you tried with the command given in the Readme to activate/deactivate IWE Corp?
     
  16. Crowze

    Crowze Bird Brain

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    3,556
    Likes Received:
    1
    Ugh, my previous post seems to have been lost somewhere in the works.

    There have been reports of IWE being incompatible with DTAS, which I'll be looking into. However, for some other changes I'm making for the new version it needs the latest Weapon Pack, so that's my priority today.
     
  17. cracwhore

    cracwhore I'm a video game review site...

    Joined:
    Oct 3, 2003
    Messages:
    1,326
    Likes Received:
    0
    Wait...the 'new weapon pack' is your priority today, or 'making the new mutator a stand-alone thing - independent of that pack' is your priority for today?
     
  18. Corporal_Lib [BR]

    Corporal_Lib [BR] Brazilian Graphic Designer & Gun Nut {=)

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Messages:
    524
    Likes Received:
    0
    Nope, Val... the IWE.ini is set this way:

    [InfWeaponEnhancement.InfWeaponEnhancement]
    Enabled=True
    RTMode=True

    So I didn´t mind in using that command... is that a mandatory procedure??? I´ll try that way...[;-) (where is the UN version of brazilian camo that you promised me, huh Val??? {=)P
    Happy New year for all the community, BTW! {8-D

    EDIT: No Joy... the Console says IWe is enabled, but no change at all in the affected weapons! It´s possibly a incompactibility between IWE and other mutators... but which one???? :eek:
     
    Last edited: Jan 3, 2005
  19. keihaswarrior

    keihaswarrior New Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    1,376
    Likes Received:
    0
    UHhh... why was the MP5/40A3 recoil reduced? I have NEVER heard anyone complain that the recoil is too much. I haven't tested it yet, but I hope you made sure that the new MP5A2 has LESS recoil than the MP5/40A3, even with this "fix."
     
  20. Turin_Turambar

    Turin_Turambar Pls don´t shoot to the Asha´man

    Joined:
    Oct 9, 2002
    Messages:
    339
    Likes Received:
    0
    the mp5a2 has so little recoil that a six years old girl could fire an entire magazine, so that's not a problem. :D
     
    Last edited: Jan 4, 2005

Share This Page