1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

UE3 - UT3 How to cook the map?

Discussion in 'Mapping' started by Cryosis, Jan 27, 2008.

  1. Cryosis

    Cryosis New Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    So I want to go about cooking my map. I know it uses frontend to do so but I don't know the fine details. Iv'e tinkered around with it and all I was able to do was get it crash... Does anyone have any tips or the location of any tutorials on it?
     
  2. osirisrt

    osirisrt New Member

    Joined:
    Jan 23, 2008
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    just hit the little red/orange strange looking icon top right of the editor interface and that will do it all for you. ( is next to the little play in game button)
     
  3. Cryosis

    Cryosis New Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Wow I feel dumb on that one
     
  4. Cryosis

    Cryosis New Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Hmmm it crashes when i do this...
     
  5. osirisrt

    osirisrt New Member

    Joined:
    Jan 23, 2008
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    what happens ? does it crash straight away when you press it ? or does it go through the process and then crash mid-way ?
     
  6. Cryosis

    Cryosis New Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    It crashes when at the part where it loads my map..

    The only errors I have are no mapinfomusic set and only 13 out of 16 playerstarts...
     
  7. sWs»Cheapshot

    sWs»Cheapshot New Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    236
    Likes Received:
    0
    1. Is there anycustom content?
    2. Do you have Vista?
    3. If you have Vista, did you set UE3 to run as Administrator?
    4. Did you name the map correctly?...ie.. VCTF-whatever.
    5. If you do have custom content, did you save it into MyLevel / MyPackage? or did you name it VCTF-Whatever?

    If you didn't put music in the map it should still burn :s If you don't know how to add a music file then just go into browser and find a looping soundtrac you like and select it, then right click in map and that sound... but there are many sounds to the map you should technically add. UT2K4 was just a single track if I remember correctly.

    Odd number of players might be doing it. I assume its a Deathmatch map? maybe change it to 12 or 14 and see if that does it. Just save often :)
     
  8. Cryosis

    Cryosis New Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    1. yes
    2. no
    3. N/A
    4. yes
    5. custom content is in it's own package... I'm not sure how the folder structure is supposed to work with custom levels and custom packages...
     
  9. Cryosis

    Cryosis New Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    heres my directories:
    the map is in: C:\Documents and Settings\Name\My Documents\My Games\Unreal Tournament 3\UTGame\Unpublished\CookedPC

    and the custom package is in
    C:\Documents and Settings\Name\My Documents\My Games\Unreal Tournament 3\UTGame\Unpublished\CookedPC\CustomMaps
     
  10. sWs»Cheapshot

    sWs»Cheapshot New Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    236
    Likes Received:
    0
    There's the problem!

    Unfortunately there is a lot of work to fix it.

    You will have to delete all the custom content out of UE3, and re-import it back into UE3 with the exact same name of your map.
    You will have to assign each material as you go or you could lose it if UE3 crashes or you have to close it, and file save in the editor... not the Gen Brows.

    Make sure you delete all instances of the package... just in case you used 2,3,4 after file name... Chuck it.

    *Map should be saved in the C: program files directory... unless Vista treats it different than XP. The Custom Materials are in that same file... that is why it has to be saved in the Editor.

    I hope you didn't have too much to re-assign.

    ...and Yes... it happened to me.
     
  11. Cryosis

    Cryosis New Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    ok so... my map needs to go in C:\Program Files\Unreal Tournament 3\UTGame\CookedPC\Maps ?
    Make sure all my packages are then saving into War-Blah and then I'm ok?
     
  12. sWs»Cheapshot

    sWs»Cheapshot New Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    236
    Likes Received:
    0
    After you delete the files to make sure you don't have instances. It can cause the whole editor to crash if there are bits and pieces stickin around.

    Good luck Cryosis... sorry man.
     
  13. Cryosis

    Cryosis New Member

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Great success! Thanks Cheapshot and osirisrt!
     
  14. Horror

    Horror New Member

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    So wait...

    I'm working on my first map right now. Does that mean I'll have problems if I'm working in:

    C:\Documents and Settings\Name\My Documents\My Games\Unreal Tournament 3\UTGame\Unpublished\CookedPC\CustomMaps

    My map is called WAR-Orbitsfear and my package is called OrbitsfearAssets.

    I'm not sure I understand exactly what the problem is but I would like to make sure I'm not gonna get boned when the time comes to publish it.
     
  15. osirisrt

    osirisrt New Member

    Joined:
    Jan 23, 2008
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    One way of making sure you wont have problems, is to store any new meshes etc inside your actual map itself, abit like you could in previous versions of the engine.

    when i import meshes into my map, or textures for that matter, i just select the import option , go thru the usual import routine, but the package it asks where to put stuff i select my actual map from the pull down menu itself, and store everything inside my map. saves hassle with extra packages and stuff.
     
  16. sWs»Cheapshot

    sWs»Cheapshot New Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    236
    Likes Received:
    0
    ...and it won't allow you to cook it if its not in that package either.

    So Horror... don't just delete the "Assets" from the end of the map name. You will crash the engine.
     
  17. osirisrt

    osirisrt New Member

    Joined:
    Jan 23, 2008
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    eh?

    lol had to read that a few times to understand the relevance. :lol:
     
    Last edited: Jan 28, 2008
  18. Horror

    Horror New Member

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Damn. Unreal sounds like a real sook when it comes to file names :p

    I think I'll just remake my map and store the assets inside it.
     
  19. osirisrt

    osirisrt New Member

    Joined:
    Jan 23, 2008
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    lol it maybe wise.

    personally ive just got used to storing stuff inside my map for a few years now. i hate havin to package up lots of different files when a maps released :)
     
  20. Abru

    Abru New Member

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Since we are on the subject:

    http://utforums.epicgames.com/showthread.php?t=585642

     

Share This Page