1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

Weapons/items not disappearing in LAN game

Discussion in 'Unreal Tournament 2003/2004' started by Reg Pither, Jun 19, 2012.

  1. Reg Pither

    Reg Pither New Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I'm hoping someone here can help with this problem as it's driving me nuts. :(

    I'm playing UT2004 over a LAN, but whenever we play, everything on the host machine works fine, but weapons and items on the other machine still show even after being picked up on the host machine. So if I run to a nice health pack, I find there's nothing there, or that nice flak cannon has already been grabbed. Sometimes they disappear later, sometimes they stay. I've checked all the config screens for both machines and they're identical as far as I can see.

    Has anyone any idea what I can do to resolve this?

    Thanks. :)
     
  2. meowcat

    meowcat take a chance

    Joined:
    Jun 7, 2001
    Messages:
    774
    Likes Received:
    1
    Are you also experiencing significant lag, and are there any other mods running? (have you set the preferred network speed to 'LAN') Usually when things on the server and clients don't match it is because:
    1. The client's don't have or weren't told about what packages to load (the server must have the correct ServerPackages listed for the mods/weapons/gametypes being used).. typically a problem seen with custom content
    2. (if using some sort of mod or custom content) the code/network replication was coded incorrectly
    3. There is too much other network traffic, which causes the UEngine to start cutting back on which in game objects (actors to be specific) get network updates. Pawns have highest priority. Projectiles, vehicles, weapons, item pickups and other things have lower priority and therefore may start getting much fewer updates if the network is 'saturated'.
     
  3. Reg Pither

    Reg Pither New Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply, meowcat. :)

    Yes, I've set the network to 'LAN' in the config options, and no, there's no lag as it all runs smoothly otherwise. I'm also not using any mods, just the vanilla game. Maybe I'll try a fresh install on each machine, just to check they do have identical versions running.
     
  4. Reg Pither

    Reg Pither New Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Oh well, so much for that. :(

    I did fresh installs on both machines, and whichever one I choose to host, the client machine always has issues with picking things up and them still appearing on screen. Sometimes they disappear after a few seconds, sometimes straight away, sometimes not at all. I don't know what other 'traffic' could be on the LAN, it's only two computers and I've tried unplugging it from the internet, too.

    Can anyone help? :(
     
    Last edited: Jun 20, 2012
  5. Arnox

    Arnox UT99/2004 Mod Crazy

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    1,598
    Likes Received:
    5
    It sounds like a problem on one of the machines and not a problem with UT. All the same, check your disc to make sure you aren't just installing the problematic files all over again. If you have it, try another persons UT install disc.
     

Share This Page