1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

video cards and good performance.

Discussion in 'General Infiltration Discussion' started by Rilak, Jun 3, 2001.

  1. Rilak

    Rilak New Member

    Joined:
    Mar 23, 2001
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    ok i see alot of posts about poor INF performance.
    and i would liek to give ya a good rule of thumb concerning video cards, i have owned all of these cards and benched them.


    2meg trident can we say 486 :)

    4 meg monster 3d 3dfx one of the first 3d cards pretty cool really playing quake1 on it.

    on voodoo2 and voodoo banshees not to bad speed wise

    the tnt2 and voodoo3 are about twice as fast as the TNT1 and voodoo2s

    the voodoo5 and geforce MXs are twice as fast as the the ones above. (note there are not twice as fast at 640X480 but in the higher resolutions they are 2-3 times faster) this means that if your cpu is a 300 dont waste money a screaming card get yo9ua faster CPU 1st.

    the geforce GTS and ultras are very fast versions of the geforce 2 MX
    my friends GTS is about 30 % faster than my MX at 1040res and higher.

    and really geforce 2 MXs and voodoo5s are only 50-70 bucks online !!!! so go get one ! and stop the suffering !

    800 cpu gefoprce 2 MX 256 ram plays INF at 1280 X1040 all high.
    lights on, sound High. AVG 35-45 FPS
    a very modest system 56 bucks for video, 80 bucks of ram, MB and CPU cost 250 but can be had now for about 180.
     
  2. [EM]Kyuzo

    [EM]Kyuzo New Member

    Joined:
    Jan 16, 2001
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    You americans get everything so cheap.. =]
     
  3. Rostam

    Rostam PSN: Rostam_

    Joined:
    May 1, 2001
    Messages:
    2,807
    Likes Received:
    0
    detail

    Ur forgetting one little detail... the modem speed...
     
  4. Rilak

    Rilak New Member

    Joined:
    Mar 23, 2001
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    uh modem ... DSL :) here modems are really hurting now alot of congestion out there on the net.
     
  5. Rostam

    Rostam PSN: Rostam_

    Joined:
    May 1, 2001
    Messages:
    2,807
    Likes Received:
    0
    modem speed

    I've got ADSL, which means I can download stuff at 65 kb/s, but when uploading, its something around 5 kb/s top! Still not bad, but I would really want to see 2 digits in my speed....:)
     
  6. Nikoomba

    Nikoomba New Member

    Joined:
    Feb 6, 2001
    Messages:
    880
    Likes Received:
    0
    I basically have the system you stated earlier (800 processor, GeForce2 MX, 384mb RAM) and I average around about 35+ fps with all details on high, 16 bots, hardware accelerated sound, etc etc. Good system without spending rediculous money.
     
  7. JKJK

    JKJK New Member

    Joined:
    Jan 20, 2001
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    NOw what video card would U call playable

    I would say tnt2u is a playable card to use. But I have 850Mhz, and 256mb of ram.

    1024*968 medium details 32bit I would say I get around 35fps.

    With 500Mhz I would geus U need a gf2mx
     
  8. Pleuresaap

    Pleuresaap Corporal Cock

    Joined:
    Apr 18, 2001
    Messages:
    258
    Likes Received:
    0
    erm rostam: i know you got adsl basic but mine is 20 K/Sec
    (we live in the same city) so you must be higher i think.
    tested it?
     
  9. Patgod

    Patgod More sexy then Yurch

    Joined:
    Apr 1, 2001
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    i was getting 450KB/s(thats kiloBYTES not bits) yesterday at arround 7pm on my cable modem.

    :)

    and i had a 22 ping in CS the day before.
     
  10. Rostam

    Rostam PSN: Rostam_

    Joined:
    May 1, 2001
    Messages:
    2,807
    Likes Received:
    0
    Yep ive tested it, my upload speed is very slow, but downloading ROCKS :D
     
  11. rgreene

    rgreene frag bait

    Joined:
    Oct 16, 2000
    Messages:
    697
    Likes Received:
    0
    As far as video card performance goes, I just ordered a Geforce3 this morning, when I get it in I'll take a look at how it runs in my box. Right now I have to do flushes quite frequently to keep the thing running smooth on my GF2MX (32 meg).
     
  12. The_Freaker

    The_Freaker Supahfly !

    Joined:
    May 22, 2001
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Can anyone tell me a good international online-shop that sells Geforce 2 MX cards priced at $50-70 to Europe.
    I have a 1,2GHz Athlon and a Matrox G400....for 2d animation'n stuff. But I need something better for playing...
     
  13. JKJK

    JKJK New Member

    Joined:
    Jan 20, 2001
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    £52 from dabs.com

    but I think thats UK only :(
     
  14. Antedeluge

    Antedeluge I survived the flood of 2000 B.C.

    Joined:
    Jan 1, 2001
    Messages:
    536
    Likes Received:
    0
    UT is more CPU dependant than Vid card dependant, since it doesn't support Hardware transform and lighting. Oh, and if you have to flush a lot and are using OpenGL, switch to D3D. I only had the flushing problem with OpenGL, and my masked textures work right in D3D too. Sure it's not quite as pretty as a general rule, but I'd rather avoid that chop chop and those black spaces in railings.
     
  15. yurch

    yurch Swinging the clue-by-four

    Joined:
    May 21, 2001
    Messages:
    5,781
    Likes Received:
    0
    flushing?

    i am using a geforce2(pci, *cough*), and the only thing PLAYABLE is opengl. d3d runs horrid.
    I am not sure how the rest of you are running d3d so fast...
    better drivers?
     
  16. Antedeluge

    Antedeluge I survived the flood of 2000 B.C.

    Joined:
    Jan 1, 2001
    Messages:
    536
    Likes Received:
    0
    Well when you download the updated renderers, the D3D one is a serious POS. Don't use it. The D3D renderer that came with 436 works great for me. The framerate isn't phenomenally high, but it is more stable. Fewer jumps and drops.

    Edit: Oh, and I'm using reference Detonator drivers version 12.00
     
  17. LCJr.

    LCJr. New Member

    Joined:
    Apr 14, 2001
    Messages:
    602
    Likes Received:
    0
    Glide is what this game was made for:) I'm one person thats really going to miss Voodoo:(
     
  18. Rostam

    Rostam PSN: Rostam_

    Joined:
    May 1, 2001
    Messages:
    2,807
    Likes Received:
    0
    really? I thought D3D was the best for UT!
     
  19. Tommy Atkins

    Tommy Atkins Older, but no wiser

    Joined:
    Mar 17, 2001
    Messages:
    375
    Likes Received:
    0
    (sorry for the long quote)
    you'll need to turn Precaching to 'on' under preferences/rendering/d3d - works a treat, good framerates & detail, so far it's completely solved my masked texture troubles.

    And what do you mean, 'not as pretty as OpenGL'? OpenGL made my Inf eyecandy look bloody 'orrible...
     

Share This Page