1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

UT3 controls defaulting

Discussion in 'Unreal Tournament 3' started by AMmayhem, Jul 29, 2014.

  1. AMmayhem

    AMmayhem Mayhem is everywhere

    Joined:
    Nov 3, 2001
    Messages:
    4,747
    Likes Received:
    0
    I never play a game with default key mapping. I've twice gone into the menu, changed the keys to how I like them, and go on to play, no problem. But upon playing the game after having exiting, all my controls reset to default. Even volume levels reset to default, however graphic changes and weapon priority do not.

    Any fix to this?
     
  2. Unreal4Eva

    Unreal4Eva BioHazard!

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    230
    Likes Received:
    0
    Have you patched the game to v2.1?
     
  3. AMmayhem

    AMmayhem Mayhem is everywhere

    Joined:
    Nov 3, 2001
    Messages:
    4,747
    Likes Received:
    0
    Bought it on Steam, just downloaded the whole thing the other day. I assume it's fully patched. I'll double check though.
     
  4. Sir_Brizz

    Sir_Brizz Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2000
    Messages:
    25,992
    Likes Received:
    74
    The game used to store your settings in the cloud with Gamespy. I have no idea what it is doing for that now. Seems possible that it could try to restore nothing and reset to default.
     
  5. Narayana

    Narayana New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Steam does not automatically patch to the new Epic Master server last I've read. Profile creation and retention requires access to this new server, and you need to create a new profile after patching. (unless you are never playing online, then you just need to set your configuration files to read-only)
     
  6. AMmayhem

    AMmayhem Mayhem is everywhere

    Joined:
    Nov 3, 2001
    Messages:
    4,747
    Likes Received:
    0
    Seems to be working thus far. I have controls set as I like them. Just need to figure out where audio levels are saved too, they keep resetting as well. Much thanks! :)
     

Share This Page