1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

UT2004 GameBots & JavaBots

Discussion in 'Programming' started by dirkmalta, Nov 17, 2010.

  1. dirkmalta

    dirkmalta New Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Hi All,

    I am current in my final year of my BSc in Creative Computing. As a thesis project I have chosen to use the Unreal Tournament together with JavaBots and GameBots.
    My aim is to create a dynamic environment which is dependent on A.I. interactions performed in real time during the game.

    I am using the following Tool:
    (1) JavaBots for Unreal Tournament (http://utbot.sourceforge.net/)
    (2) Unreal Tournament Java Bots (http://sourceforge.net/projects/utbot/files)
    (3) BotRunnerApp Tutorial (http://utbot.sourceforge.net/javabot_screenshots.shtml)
    (4) Pogamut 2 Server (http://artemis.ms.mff.cuni.cz/pogamut_files/Pogamut_v2.4.1.exe)
    (5) GameBots 2004 (https://artemis.ms.mff.cuni.cz/pogamut/tiki-index.php?page=GameBots2004)
    (6) Original Copy of Unreal Tournament 2004
    (7) I apply UT2004 Patch 3369 (http://www.beyondunreal.com/main/ut2004/ut2004essential.php)

    I am having problems getting Bots created in JavaBots into UT2004. The following are the procedure I’m following:
    1.) I start UT2004, Join Game, LAN;
    2.) I start Pogamut 2, Death Match Server;
    3.) I start JavaBots.jar from JavaBot-all-0.11 and follow 'BotRunnerApp Tutorial' (http://utbot.sourceforge.net/javabot_screenshots.shtml);
    4.) Once I create a Bot, I use ‘localhost’ as server name and left port number as default (Bot Port:3000, VizTool Port: 3001). Then I click on ‘Connect All’; I manage to establish a connection however the bot I added do not appear inside UT2004 LAN when I click 'refresh' botton.

    What’s the ideal UT Server to use?
    Does JavaBots works with UT2004, or do I have to use the original UT?

    Could you kindly assist me in setting up and running Bots using Javabots & GameBots.

    You assistance would be greatly appreciated.

    King Regards,

    Dirk Schembri
     

Share This Page