1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

Ued crash problem

Discussion in 'Troubleshooting' started by Chupa, Dec 18, 2003.

  1. Chupa

    Chupa New Member

    Joined:
    Dec 18, 2003
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Hello everyone i'm new here, and i started working with ued a while ago, but i seem to have this problem:

    When i want to move around in my viewport in either [Textures mode] or [Dynamic Light mode] my ued just freezes, it doesn't crash, cus windows doesnt give the error of program not responding, its just doing something and i have no idea what.

    t.i.a. :)
     
  2. Nahand

    Nahand !!! God Of Random !1?

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    0
    Your PC may be low specs.

    Are you using Win98 ?
     
  3. Chupa

    Chupa New Member

    Joined:
    Dec 18, 2003
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Nah im using win xp

    on a amd athlon 1800+
    i was thinking that it could be my graphix card which is a Radeon 9500+
    i got 256 ddr

    or it could be that im using the standard Ued for UT i dont know if there is a update or patch for it?
     
  4. Nahand

    Nahand !!! God Of Random !1?

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    0
    well... i'm no pro, but you might just have low memory for what you´re trying to do...

    You using UED 2.0 that came with UT. I have GOTYe and i *think* that UED never got patched or anything (i could be wrong).

    In the end might be just memory, if you using that default renderer of UT engine that uses mainly the CPU instead of graphic card... hem... (name)... ha!... Software Renderer. If so, you go to advanced options and switch that in UED rendering setting...

    Better wait for experts to reply...
     
  5. Chupa

    Chupa New Member

    Joined:
    Dec 18, 2003
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    how can i change the render settigns then? Ohw and another thing can i download a Unreal Editor somewhere or is it only available with the game itself. Maybe a patch download?
     
  6. Chupa

    Chupa New Member

    Joined:
    Dec 18, 2003
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Doesnt anyone know howto help me?

    Well then can anyone tell me how i can change the renderer for ued, maybe that helps. One thing tho is the same renderer being used as for the game?
    so if i put my renender on open gl it will use the same renderer for when im gonna play ut?

    t.i.a.
     
  7. milb

    milb ****** from Teen Arts

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    197
    Likes Received:
    0
    I'll try it, hope you undertsand, cause I'am german :D

    Ehm, could it be that your map is a little bit to detailed? Or ´that one Lights shines on hundreds of Faces? If it is so, you should add mor lights with smaller lightraduis. I've got the same problem with my new map. If I want to add a light trhe Ed crashes ( thanks god for the autosave ). If one light schines on to much faces, the ED crashes. The only zhing you can do ist, to add more lights, or to make less detail. I hape thats the right answer for your problem.
    P.S. Hm, I think thats a other problem. Ehm, post the Buildstats ( Build/Buildoptions/Stats ), maybe you have to much poly's or brushs or whatever.
    P.S. I don't know any Editorpatch for the 2.0, i think there are some for the 3.0.

    cu milb
     
  8. milb

    milb ****** from Teen Arts

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    197
    Likes Received:
    0
    Could it be that your map contains a huge outdoor part and you have used only one light for the lighting of this part? That's a reason for crashes, but if this happens the 3D Viewport doesnt show any Faces and i think you get a errormessage.
     
  9. Chupa

    Chupa New Member

    Joined:
    Dec 18, 2003
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    nah it happens with every map, even with standard maps :(

    thnx for the help tho ;)
     
  10. milb

    milb ****** from Teen Arts

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    197
    Likes Received:
    0
    Delete the User.ini!!! Maybe that would help. Or reinstall UT ( install it overyour installed UT! )
     
  11. Chupa

    Chupa New Member

    Joined:
    Dec 18, 2003
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    lol tried that 2
     
  12. milb

    milb ****** from Teen Arts

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    197
    Likes Received:
    0
    Then I really can't help you. I don't know this proplem!
    But coul it be, that your 3D Vioewpot is set on Direct3d? If yes set it on Software! I also have a similar problem, if I set the 3D Viewport on D3D. Have you tried that?
     
  13. Chupa

    Chupa New Member

    Joined:
    Dec 18, 2003
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    how do i do that?????
     
  14. milb

    milb ****** from Teen Arts

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    197
    Likes Received:
    0
    If you not know how to do that, i couldn't be that!
    Ehm do a rightklick on the grey header of the 3D-Viewport, then a menu should pop up. Yes and there you choose Software. If it is set on software, i can't help you!
    P.S. You musst start the ED to do that!
     

Share This Page