1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

Switching Seats

Discussion in 'Unreal Tournament 2003/2004' started by dub, Mar 29, 2004.

  1. dub

    dub

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Messages:
    2,855
    Likes Received:
    0
    I know this is a fairly n00bish question...

    I can't switch seats in vehicles... I read somewhere that '1','2' and '3' switch you around in the seats... but I've long edited my keys, so that doesnt work for me.. any ideas?
     
  2. Mulch_D

    Mulch_D Noxious Weed

    Joined:
    Mar 9, 2003
    Messages:
    468
    Likes Received:
    0
    It's your weapons, 1 (driver) is sheild gun, 2 (1st gunner) is assault rifle, and 3 (2nd gunner) is bio irfle/mine layer. Hope that helps ;)
     
  3. dub

    dub

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Messages:
    2,855
    Likes Received:
    0
    ya, that was about it :)
     
  4. pine

    pine Official Photography Thread Appreciator

    Joined:
    Apr 29, 2001
    Messages:
    6,140
    Likes Received:
    0
    ohhhh that's why my buttons don't work anymore. I reassigned all those weapons. :lol: That kind of sucks for me because I don't really need the assault rifle bound to anything and I use all my other keys for more important stuff.
     
  5. SuperGoop

    SuperGoop New Member

    Joined:
    Mar 26, 2004
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    When I am in the Tank all by myself, will I be able to switch from the cannon to the machine-gun when those pesky Rapters shows up?

    I will try it when I get home tonight, but in the meantime, does anyone know?
     
  6. Thanatos45

    Thanatos45 Frag-tastic

    Joined:
    Mar 19, 2004
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Yep, you can switch seats in every vehicle with multiple seats if you're alone in it.
     
  7. Nemephosis

    Nemephosis Earning my Infrequent Flier miles

    Joined:
    Aug 10, 2000
    Messages:
    7,701
    Likes Received:
    2
    You can switch seats with bots, it will force them into the seat you were in. You can not force a switch with humans. Wait till they get out first.
     
  8. SU3000

    SU3000 Bringer of Fear and 0wnage

    Joined:
    Jun 10, 2000
    Messages:
    2,040
    Likes Received:
    0
    You have a need for it now :)
     
  9. -AEnubis-

    -AEnubis- fps greater than star

    Joined:
    Dec 7, 2000
    Messages:
    3,298
    Likes Received:
    0
    Yea, and you can't use "Getweapon", you have to use SwitchWeapon, or PipedSwitchWeapon, and the appropriate number.
     
  10. TWD

    TWD Cute and Cuddly

    Joined:
    Aug 2, 2000
    Messages:
    7,444
    Likes Received:
    8
    When your setting up your keys in the menu it has the numbers bound to the weapons as the primary configuration. In order to still use the number keys bind your weapon binds in the menu as secondary. That way it doesn't mess up the number scheme.
     
  11. Sir_Brizz

    Sir_Brizz Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2000
    Messages:
    25,970
    Likes Received:
    66
    and it's not assault rifle either. I don't have AR bound and I can get into any seat with my weapon binds.
     
  12. Hanover_Fist

    Hanover_Fist Hero

    Joined:
    Oct 22, 2002
    Messages:
    2,260
    Likes Received:
    0
    very good info :tup:

    ........


    And PCB, no assault?

    But the grenades are so friggen powerful, I get a least a couple of kills every map with them.
     
  13. MÆST

    MÆST Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2001
    Messages:
    2,876
    Likes Received:
    10
    They really should make it so you can bind seat switching to anything. Like have a whole new command i.e. SwitchSeat 1, SwitchSeat2, SwitchSeat3. And as default your ini would look like:

    1=SwitchWeapon 1 | SwitchSeat 1
    2=SwitchWeapon 2 | SwitchSeat 2
    3=SwitchWeapon 3 | SwitchSeat 3

    That way, you could easily edit the ini and bind the switch seat commands to any of your weapon binds. For example, I would do:

    NumPad0=SwitchWeapon 9 | SwitchSeat 1
    NumPad1=SwitchWeapon 4 | SwitchSeat 2
    NumPad4=SwitchWeapon 7 | SwitchSeat 3

    I don't have assualt or shield gun bound because it takes no time to switch to xloc then mousewheel. And by using the arrow keys for movement, the stretch up to 1, 2, and 3 is quite a reach even if you did as TWD mentioned and used the 2nd column for you binds.
     
    Last edited: Mar 29, 2004
  14. pine

    pine Official Photography Thread Appreciator

    Joined:
    Apr 29, 2001
    Messages:
    6,140
    Likes Received:
    0

    Assault rifle is almost worthless; the grenades are OK but if I have any other weapon I'd rather use it. The only time I use assault is if the only other gun I have is an LG and I get a body shot, then I use the mousewheel to get out the AR and primary them to death. ;)

    Watching demos of the 'pros' though, they sometimes spam grenades in very specific circumstances.... like up into the amp area on Compressed. Perhaps I should re-bind it.
     
  15. hyrulian

    hyrulian Rainbow Brite

    Joined:
    May 20, 2001
    Messages:
    9,548
    Likes Received:
    0
    "Strategic spam" ;)
     
  16. Symbolikal

    Symbolikal Wheeeeeeeeeeeeeeeee!

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    1,578
    Likes Received:
    0
    It's possible! I am a n00b no more!
     

Share This Page