1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

Playng my level on sigleplayer, how i do it?

Discussion in 'Level Editing - Basic' started by wattstone, Dec 15, 2005.

  1. wattstone

    wattstone New Member

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I´m making a map with UrealED 3.0, and before finish it, i just want to take a look in the gameplay, but i don´t know how to import my map into the game ( i´m playing UT 2k3 ). What i need to do, or where i can find a tutorial that show how to finish a map?




    Thanks.



    P.S: I am placing some screens of my map. This is first one, but i think that is a good map for a beginner.
    ( It´s not finished yet)
     

    Attached Files:

    • DM1.JPG
      DM1.JPG
      File size:
      39.4 KB
      Views:
      39
    • DM2.JPG
      DM2.JPG
      File size:
      63.6 KB
      Views:
      34
    • DM3.JPG
      DM3.JPG
      File size:
      38.3 KB
      Views:
      34
  2. Twrecks

    Twrecks Spectacularly Lucky

    Joined:
    Mar 6, 2000
    Messages:
    2,605
    Likes Received:
    0
    http://wiki.beyondunreal.com/wiki/Topics_On_Mapping

    Your map should be in the UT2003/Maps directory. If it is there you should be able to select it from the map menu in game. Alternatively, while in the Editor hit the icon button that looks like a joystick in the toolbar (up top to the left).
    If your map has at least one player start the map will load.
     
  3. wattstone

    wattstone New Member

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Thanks, but i still have some problems, i have placed 3 "playerstart" but only one seems to work ( the first that i´ve placed ), when i play the level the bots and me only respawn at this location. And they don´t follow the path nodes. But i´m working on it...
     
  4. Twrecks

    Twrecks Spectacularly Lucky

    Joined:
    Mar 6, 2000
    Messages:
    2,605
    Likes Received:
    0
    Try rebuilding your map (Rebuild All). In any of the Editor view frames, right click on the frame and turn on "View > Show paths", this should give you a clear indication if your pathing is connected properly.
     

    Attached Files:

  5. wattstone

    wattstone New Member

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Great, now everything is working, but i need to improve the map, because the gameplay is horrible... Thanks again Twrecks!!
     
  6. ReD_Fist

    ReD_Fist New Member

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    1,404
    Likes Received:
    0
    I thought they have some command line thingy for ucc.exe to "convert" from ut03.

    I see, you don't have ut04.
     
    Last edited: Dec 16, 2005
  7. wattstone

    wattstone New Member

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0


    Not yet... But I want to continue maping when i "BUY" ut 2k4
    The bots play in the map, but i need to remake the path and replace the path nodes... They Just look like noobs in this map


    I place more screenshots from a little piece of the map that i create today. There is also a "modified" ion painter with a blade attached to it. I want to create some kind of a saw, but this is not a pick up, or a mod, its just detail...
     

    Attached Files:

    • DM4.JPG
      DM4.JPG
      File size:
      335.8 KB
      Views:
      29
    • DM5.JPG
      DM5.JPG
      File size:
      272.5 KB
      Views:
      28
    • DM6.JPG
      DM6.JPG
      File size:
      341.2 KB
      Views:
      30
    Last edited: Dec 16, 2005
  8. wattstone

    wattstone New Member

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Ok, the gameplay is much better, thanks to everyone!

    I just have more one problem. In my map i build a foundry, with some machines and lava. So i want to make the player die when he fall in this lava pit. So i create and configure the zoneinfo, and put it inside the pit. But when someone play the map he burn in the same second.when he spawn. So i reopen the editor and try to ajust the zoneinfo. So when i try to play again notting happens, the player don´t die, even if he jump into the lava pit and try to take a bath in the lava flow... hehehe

    I attached this screenshot with the lava pit. Someone know how to make the zoneinfo works in this small space? (the emmiter is just a fire particle)
     

    Attached Files:

    Last edited: Dec 17, 2005
  9. Twrecks

    Twrecks Spectacularly Lucky

    Joined:
    Mar 6, 2000
    Messages:
    2,605
    Likes Received:
    0
    Look at your map in ZOne view, If your pit is trully a seperate zone it will be a different color from the rest of the map...
    However in UT2003 Epic introduced VOLUMES. No longer do water zones, lava zones, well any liquid/pressure zone work. Instead make a Lava volume (Brush).
    You can brush up on Volumes on either the UDN or Wiki.
    Hint: Volumes are one of the builder brushes in the left tool bar, beware the flyout, it matters.
     
  10. Cyrsss Female Dog

    Cyrsss Female Dog ..Submarine..

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Yeh,Volumes are with UNRed3.0 instead of zones.It can be good to add two volumes (fall through one into the other,not put both in same space) as this can create interesting realistic consequence,regarding dying,as in less gravity 1st(lava is very hot so time 'might' slow down before actually falling into it,2nd,the lava for death.
     
    Last edited: Dec 22, 2005

Share This Page