1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

Networking two computers?

Discussion in 'Other Stuff' started by Stilgar, Nov 11, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Stilgar

    Stilgar Ninja

    Joined:
    Dec 20, 1999
    Messages:
    2,505
    Likes Received:
    0
    Is a hub essential for this to work? I just want to direct connect two machines (XP) through ethernet.
     
  2. SpiritWalker

    SpiritWalker Tattooed Beat Messiah / Prime Mover

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    0
  3. SpiritWalker

    SpiritWalker Tattooed Beat Messiah / Prime Mover

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    0
    you could use a cross over cable, if you are just going to use 2 computers.

    but either way you will need to set the computers up with their own IPs and subnet masks
    You can buy a cross over cable at Best Buy. But make sure the sales guy knows that you want a cross over cable

    http://www.cisco.com/warp/public/135/bbsm_lvl2spprt3.gif

    you can get a cheap hub for about 25, and that will allow you to have at least 4 computers connecting to the hub. Though you will still need to assign your own IPs and subnet masks.
     
  4. Cat Fuzz

    Cat Fuzz Qualthwar's Minion. Ph34r!

    Joined:
    Nov 3, 2001
    Messages:
    3,930
    Likes Received:
    0
    I never could get the crossover cable thing to work. I had all kinds of help too. Finally scrounged up some cash and bought a router.
     
  5. Stilgar

    Stilgar Ninja

    Joined:
    Dec 20, 1999
    Messages:
    2,505
    Likes Received:
    0
    Luckily my layman knowledge extends to setting the i.p and subnet mask o_O

    thanks
     
  6. SpiritWalker

    SpiritWalker Tattooed Beat Messiah / Prime Mover

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    0
    np at all.
     
  7. Rukee

    Rukee Coffee overclocks the overclocker!!

    Joined:
    May 15, 2001
    Messages:
    6,644
    Likes Received:
    0
    If it`s just files between the two XP machines you want to transfer back and forth, I am able to do that with just a reg LAN cable between the two computer`s LAN ports, as long as both machines are set to share. The cable has the same wire layout end to end when you lay the plugs side by side and compare the colors of the wires.
    If it`s the internet you want for both machines plus transferring files between, then a hub or switch between the machines and the router is what you want.
     
  8. SpiritWalker

    SpiritWalker Tattooed Beat Messiah / Prime Mover

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    0
    so you are saying that you are/can use a regular cable between 2 computers and transfer files back and forth? A standard e-net/cat 5/whatever you want to call it cable? And it works???

    Please tell me that is what you are saying...

    You are a freaking idiot.

    http://forums.techguy.org/showthread.php?p=3121091#post3121091
     
    Last edited: Nov 12, 2005
  9. Rukee

    Rukee Coffee overclocks the overclocker!!

    Joined:
    May 15, 2001
    Messages:
    6,644
    Likes Received:
    0
    I`ll take pics so you can see for yourself, and share them with whoever you wish. plz stand by.
    By the way, I just love how you can never ask a simple question without looking like a flaming fool.
     
  10. SpiritWalker

    SpiritWalker Tattooed Beat Messiah / Prime Mover

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    0
    nah.. just a fool
     
  11. Rukee

    Rukee Coffee overclocks the overclocker!!

    Joined:
    May 15, 2001
    Messages:
    6,644
    Likes Received:
    0
  12. SpiritWalker

    SpiritWalker Tattooed Beat Messiah / Prime Mover

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    0
    I am not saying that you don't know how to transfer data (duuuuhhhhhh don't ya jest makeum admins??)

    I am saying that you don't even know the name of the medium that you are using..

    I am saying that you are a fool
    I am saying that you are a tard

    I am saying that you have no idea how to do what you are wanting to do. I think someone did it for you.

    If you really think that you are correct.. TRUELY think so...

    Answer this:

    Did you have to setup your own IP addresses and subnets?
    What is your default gateway?
    what's your DHCP addresses?
    can you ping each other by host name? can you ping each other by IP?
    what does Net View give you in a CMD line?

    and be VERY CAREFUL when answering....
     
  13. Rukee

    Rukee Coffee overclocks the overclocker!!

    Joined:
    May 15, 2001
    Messages:
    6,644
    Likes Received:
    0
    what did I say about asking a question without looking like a flaming fool?? :rolleyes:

    Did you have to setup your own IP addresses and subnets? NO
    What is your default gateway? Don`t know, didn`t need to know.
    what's your DHCP addresses? see above.
    can you ping each other by host name? can you ping each other by IP? I don`t have to ping the other machine nor did I try, I just browse there in windows, go to the other machines folders I want, copy and paste to the folder on my machine.
    what does Net View give you in a CMD line? I don`t know what Net View is, but I`d be willing to dnld it and give you a screenshot of or whatever you`re asking for, have a link??
     
  14. SpiritWalker

    SpiritWalker Tattooed Beat Messiah / Prime Mover

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    0
    LOLOLOL

    Net View... open a command lin and type N-e-t V-i-e-w and hit enter

    you want a link??

    http://localhost

    If you do not setup your IP addresses and subnets then the computer can't be talking to each other... By default XP searchs for a DHCP server which is how you get your IP address.. and with out a subnet, then you can't do anything with an IP addy
     
  15. SpiritWalker

    SpiritWalker Tattooed Beat Messiah / Prime Mover

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    0
    I asm so glad I cached this page
     
  16. Rukee

    Rukee Coffee overclocks the overclocker!!

    Joined:
    May 15, 2001
    Messages:
    6,644
    Likes Received:
    0
  17. Rukee

    Rukee Coffee overclocks the overclocker!!

    Joined:
    May 15, 2001
    Messages:
    6,644
    Likes Received:
    0
    I`ll take that apology now.
     
  18. SpiritWalker

    SpiritWalker Tattooed Beat Messiah / Prime Mover

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    0
    the hell... you are a stupid freaking moron.. you have no idea on networking.. LOL.. I saw the link.. well John is wrong, you would still at the very least need to set up your on IPs and subnets. You said that you didn't.
     
  19. Rukee

    Rukee Coffee overclocks the overclocker!!

    Joined:
    May 15, 2001
    Messages:
    6,644
    Likes Received:
    0
    he`s the networking moderator with over 23,000 posts, I dare you go tell him he doesn`t know what he`s talking about. :rolleyes:
    Still waiting.
     
  20. SpiritWalker

    SpiritWalker Tattooed Beat Messiah / Prime Mover

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    0
    I have before

    and do me a favor while your waiting..

    hold your breath
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page