1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

MX500 and UT2003 Problems

Discussion in 'Unreal Tournament 2003/2004' started by I_LoveToKill, Dec 31, 2003.

  1. I_LoveToKill

    I_LoveToKill Danish Bastard!

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    480
    Likes Received:
    0
    I have this problem with the drivers that allmost every damn map I
    play, the buttons will suddenly stop working for no reason, this isnt the bug
    where you have to suicide to get weapons to work, I have to exit/alt+tab
    out of the game and then re-start my mouse driver. I have all my weapons
    and a couple teamsay keybinds on the mouse buttons, so its a big problem.

    I tried the 'Logi gamer' and other tools that people have suggested and
    nothing helps.

    I'm using Latest Logitech Mouseware 9.79.

    Anyone know a solution to this? - like another mousedriver? - I tried killing
    the logitech driver and go with the windows driver but then my buttons on
    the mx500 dont work at all and I use them all.
     
  2. Selerox

    Selerox COR AD COR LOQVITVR

    Joined:
    Nov 12, 1999
    Messages:
    6,579
    Likes Received:
    33
    Havn't had that much of a chance to check it out properly, but a lot of people use it

    Just started using the MX500 and had the same problem. A clanmate fixed me up with a fix for it (attached). Simply set the right options in the exe, hit "Apply", and you're all set :)
     

    Attached Files:

  3. I_LoveToKill

    I_LoveToKill Danish Bastard!

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    480
    Likes Received:
    0
    Thanks :)

    I allready tried this but it didnt help on my problem, maybe I set it
    wrong but I dont think so, I tried a lot of different settings and it will still
    stop working, the normal left/right+wheel will still work, but all the extra
    buttons wont do anything.

    It's allmost like the drivers will stop because the game gets overloaded.

    I can be playing fine when the server is not that busy, but as
    soon as it's realy cooking this will happen once every map.

    Right now I have made a .bat file on my desktop with:

    START em_exec.exe /q

    in it, I can click it 2 times real fast, and it will kill the driver and start
    ip up again, but it still takes enough time alt-tabbing out of the game
    that my team will loose a cap :(
     
  4. LeJimster

    LeJimster n0b0dy

    Joined:
    Sep 19, 2002
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    simply dont use logitech software, theirs ur problem right away :-|
     
  5. I_LoveToKill

    I_LoveToKill Danish Bastard!

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    480
    Likes Received:
    0
    Yeah but then the extra 5 buttons do not work in the game.
     
  6. CrazyCougar

    CrazyCougar CATatonic

    Joined:
    Jan 5, 2001
    Messages:
    1,306
    Likes Received:
    0
    Take a look at the other programs your running while you play. If another windows program takes priority over ut2k3 you will lose your mouse assignments. There's likely a program that's running in the background that is confusing the mouse driver.
     
  7. Swedix

    Swedix Retired from UT2004

    Joined:
    Apr 19, 2000
    Messages:
    4,853
    Likes Received:
    0
    I have a MX500 but I don't use Logitech's mouseware. After all years, they still haven't learned how to make decent drivers.

    I use XP's drivers for my mouse. It's true that not all buttons work but i can use both thumb-buttons in most games i played. And for me that's enough.
     
  8. I_LoveToKill

    I_LoveToKill Danish Bastard!

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    480
    Likes Received:
    0
    @CrazyCougar, yeah thats the 'enable game detection' that does that I
    think, i tried it, but like you say some background stuff would take over
    sometimes and my mouse would mess up so I turned that setting off.

    @Swedix, ok yeah if the thumb buttons at least work then it's ok, I use the
    top button in the middle for my shieldgun, but I guess I can put that on
    one of the thumbs and move my two teamsay binds I have on the cruise
    buttons to the keyboard instead... Im gonna try that because this is
    driving me insane, and it allways happens at the worst times :(
     
  9. Loibisch

    Loibisch The Odd Member

    Joined:
    Jan 3, 2000
    Messages:
    2,199
    Likes Received:
    0
    I'm using 9.78 over here with the advanced tool and I haven't had any problems in a long while.

    Have you assigned keyboard keys to your extra buttons? I have my mouse set up as
    thumb buttons: page up/down
    buttons around the wheel: arrow up/down
    wheel button: enter
    "8th"-button: tab

    Game detection is enabled and "keep keypress button assignments" is on. Works absolutely fine and those keys can be used in windows as well (enter to click away dialog boxes, page up page down to browse a page faster, etc.)

    How is you mouse set up?
     
  10. DaBeatard

    DaBeatard Mr.How

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Messages:
    1,264
    Likes Received:
    0
    I think I heard that if you have CTRL bound to a mouse button you may run in to this problem. It's a long shot, but you may want to look at that.
     
  11. I_LoveToKill

    I_LoveToKill Danish Bastard!

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    480
    Likes Received:
    0
    Well I just tried with the standard drivers and while it may fix this bug it
    caused even worse problems, at slow speeds like I normally use it caused
    negative accelleration where if you flick the mouse fast it will just do a
    random move so Im suddenly looking at the floor, if I turn the speed up so
    this does not happen, it's so unprecise I can't hit anything and the refresh
    rate in the windows settings only go to 100, ugh :(

    I don't have any mouse button set to the control key, and all my buttons
    are assigned to keypresses in the logitech mouseware control panel.

    I had the 'game detection' on but that would cause it to sometimes
    lose control and reset my mouse so i turned that off again.

    Here is the setup I use on the mouse:

    Primary=Fire
    Secondary=alt fire
    wheel up=pipedswitch between Lighting gun/shock
    wheel down=pipedswitch rockets/flak
    press wheel button down=minigun
    thumb 1=Shock
    thumb 2=Goo gun
    Cruise down=Teamsay keybind
    Cruise u=Teamsay keybind
    top middle button=shieldgun

    Hmmm, maybe I can setup a shortcut key to my batch file that resets
    my mouse driver so I dont have to alt+tab out of the game.
     
  12. 5150

    5150 Frequent Visitor

    Joined:
    Jun 2, 2000
    Messages:
    417
    Likes Received:
    0
  13. Sir_Brizz

    Sir_Brizz Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 3, 2000
    Messages:
    25,971
    Likes Received:
    66
    yah that problem you just mentioned is because the windows drivers don't utilize the higher resolution of the mx mice so basically you might a well have bought a cheaper mouse if you aren't going to use the mousewares.
     
  14. I_LoveToKill

    I_LoveToKill Danish Bastard!

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    480
    Likes Received:
    0
    Yeah, I downloaded this cool little macro recorder that I can assign a hotkey
    and set it up so it run my batch file that resets the drivers in the
    background, so when they stop working I can hit a hotkey and its fixed
    in like 5 secs. now without having to exit the game.

    If anyone wants to check it out here is a link:

    http://www.americansys.com/ezmacros.htm

    I have a hotkey set to run a batch file in minimized state with this in it:

    START em_exec.exe /q

    First time you run it it will kill the logitech driver, second time you run it
    it will start the driver up again, not pretty but it works :p
     
    Last edited: Jan 1, 2004

Share This Page