1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

Locking up only on AS-HiSpeed?????? I'm stumped:(

Discussion in 'Hardware, Software & Troubleshooting' started by triene, Nov 29, 2000.

  1. triene

    triene New Member

    Joined:
    Nov 13, 2000
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Interesting bit of a problem here.

    I am locking up when AS-HiSpeed starts. A complete system/graphics freeze is taking place here.

    I have looked through the UT.log with no obvious problems and actually when I reboot and look at it, it looks like it stops writing to the log in mid-entry right when it freezes. No other map does this to me. Is there some graphics option this map is using that no others are???

    Here are my system stats...

    AMD T-Bird 1000@1150
    GeForce2 Ultra (Detonator 6.47) OC'ed
    256MB PC-133 RAM (Upgrading to 768MB)
    ASUS A7V
    DirectX8 (Yes I know, it sucks. I don't think this is the problem though;)
    Creative Labs Live!
    400W power supply (power is *not* an issue here)
    268 CFM of air circulation in the case. (making everything *mighty* cool.)

    Miscellaneous PCI cards ...

    There are no IRQ conflicts or sharing problems.
    I have all of the latest drivers for the AGP slot, VIA 4-in-1 stuff and the sound card.

    I have turned off all the overclocking to see of there was a problem there and I have the same problem.

    I can run UT in 1280x1024x32 with no problems on any map (and 80+ framerates in general I might add) and have even turned it down to 1024x768x16 to see if that helped to no avail!

    I am thinking memory? There is no bottle neck anywhere else!

    Any ideas from the fellow PUFters?

    TIA!

    -triene
     
  2. booger

    booger New Member

    Joined:
    Oct 25, 2000
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    ?'s have you tried software render? how big is your cash? are you playing people or bots? any custom models/skins? any mods? custom textures (that might have overwritten the .utx? i would try safe mode or software in a window with default models and one bot opponent. if no avail maybe reinstal?

    ps what was the last thing written in the log? what would have been next?
     
  3. triene

    triene New Member

    Joined:
    Nov 13, 2000
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I have tried it in software mode with the same problems.

    The Engine is using 16MBs of cache. Should I up it? I now have 768MB of RAM in this machine.

    No custom models or skins that I am aware of and no custom textures.

    I am sitting at the current patch level for UT. (4.36?)

    I tried on your advice software mode, safe mode, default models, and only one bot opponent. No dice it still locks.

    The log reflects different things at different lockups, it doesn't seem like there is one thing that it is consistently hanging on.

    I was hoping a re-install wasn't in order but... C'est Lavie?

    The thing that kills me is that it is only on that one map! Every fr@#%%ing map I run runs like a dream except for that one!

    Maybe it *is* DX8 causing it. I have changed everything but that...

    Thanks for the help man, it was appreciated anyway:)


    -triene
     
  4. B.U.Z.Z.

    B.U.Z.Z. New Member

    Joined:
    Nov 27, 2000
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I was having the same problem when I used the InstaGib mutator. It seemed to run fine without this mutator. What OS are you running? If 98, there is a program available from http://www.tweakfiles.com that you can use to uninstall DX8. I went back to DX7.0a and that seemed to fix some problems.
     
  5. triene

    triene New Member

    Joined:
    Nov 13, 2000
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    HiSpeed now works!!!!

    Thanks B.U.Z.Z. I removed the IG mutator (I removed Lowgrav also) and everything runs like a dream now!

    I will try my hand at DX8 removal next.

    Thank you very much!

    -triene
     

Share This Page