1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

lighting disappears

Discussion in 'Level Design, Skinning and Modelling' started by spatte, Feb 19, 2005.

  1. spatte

    spatte New Member

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Hi there, I have a problem with BSP that won't light up properly. It looks fine when I move the lights or add a new one, but when I rebuild, some BSP surfaces are not lit.

    First I tried deleting one of the BSP brushes that were unlit. That partcular brush then became lit, but at the same time a couple of other ones that were properly lit before turned dark.....

    Has anybody encountered the same problem? Any suggestions appreciated

    cherrs
     
  2. mattituck17

    mattituck17 New Member

    Joined:
    Mar 20, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I HAVE THE SAME PROBLEM IT WONT LIGHT THE MAP
     
  3. Angel_Mapper

    Angel_Mapper Goooooooats

    Joined:
    Jun 17, 2001
    Messages:
    3,532
    Likes Received:
    3
    It happens with subtracted brushes sometimes. What I do is:

    1) Go into the Build Settings and slide the Minimize Cuts/Balance Tree bar to about 5.

    -or-

    2) Add another brush flush with the surface that's giving you the problem, like so:

    [​IMG]
     
  4. spatte

    spatte New Member

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    lighting problems cont.

    Thanks for the tip Angel Mapper, it solved some of my issues!

    However, lighting problems still remains and I can't get a good nights sleep....

    I have problems with darker parts and lines across the floors in the building I'm modeling. I have tried different settings and as you can see from the picture, it's not affecting one single brush.

    Greatful for any help in what direction to go with this problem

    Cheers
     

    Attached Files:

  5. spatte

    spatte New Member

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
  6. StardogChampion

    StardogChampion New Member

    Joined:
    Dec 18, 2003
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    I'm having this problem too. I made some sheet bsp with double-sided textures on then rebuilt a couple of times - lighting was fine. Then I duplicated some of them then rebuilt - everything went dark apart from the ambient light, including the terrain.

    I tried saving the map with as a new version but it still doesn't light, I also tried deleting all the bsp, deleting the zoneinfo and the sunlight actor, but still doesn't work.

    Lucky it was just a small test map for trying out a fence texture.
     
  7. hobojobo

    hobojobo New Member

    Joined:
    Aug 3, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Same problem.

    Yeah, this is happening to me too, except the entire level becomes unlit when I build the lighting. The ambient light still works, but my sunlight acts like it's off until I move it. Could it possibly be a problem with the light itself?
     
  8. l3hmi

    l3hmi New Member

    Joined:
    Jul 3, 2001
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    try to turn off T&L support in the engine's properties

    rebuild the lighting and look if it works... helped wonders (with UT2004)
     

Share This Page