1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

Help!! PlayerStart Actor

Discussion in 'Mapping' started by fallingcow, Oct 2, 2001.

  1. fallingcow

    fallingcow New Member

    Joined:
    Oct 2, 2001
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I need to figure out how to place a PlayerStart actor. No matter how big I make a room, the log window gives me an "Actor doesn't fit there" warning. It's very hard to make a level without a playerstart.

    Here's what i get in the log window:

    Cmd: ACTOR ADD CLASS=PlayerStart
    Log: addactor
    Warning: Actor doesn't fit there

    THe place that i'm trying to add this is a hollow cube that is 10000x10000x10000, which i think is big enough for a playerstart; the tutorial said 512 was big enough.

    Thanks for any help on this!
     
  2. Zaphrod

    Zaphrod President of the Universe

    Joined:
    Sep 27, 2000
    Messages:
    870
    Likes Received:
    0
    Sounds as if you added the room rather than subtracted it. What color is the wireframe of the cube you placed?
     
  3. fallingcow

    fallingcow New Member

    Joined:
    Oct 2, 2001
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    the wireframe in the 3d window are pink , the ones in the other three windows are brown or red
     
  4. purice

    purice coon dog

    Joined:
    Dec 19, 1999
    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    0
    you need to start by subtracting space rather than adding. the world isn't empty, it's full and you need to carve out of it.
    you can subtract a huge area and add into it if thats how you're used to things.
    don't forget to put a light in there and rebuild.
     
  5. Zaphrod

    Zaphrod President of the Universe

    Joined:
    Sep 27, 2000
    Messages:
    870
    Likes Received:
    0
    If the wire frame is red, pink or brown then it is just the builder brush, you havent added or subtracted it yet. you have to hit one of these buttons first. you have to subtract to make a room first otherwise you will be adding a solid brush to a solid.
     
  6. fallingcow

    fallingcow New Member

    Joined:
    Oct 2, 2001
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    thanks a lot guys...now bum hunter can finally see the light of day!! mwahahahaha!
     
  7. fallingcow

    fallingcow New Member

    Joined:
    Oct 2, 2001
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    or not... now when i validate the level it says that "Class PlayerPawnExt's parent is out of date" and that the scripts need to be rebuilt...
     
  8. purice

    purice coon dog

    Joined:
    Dec 19, 1999
    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    0
    did you do some playerpawn subclassing you didn't tell us about?
     
  9. fallingcow

    fallingcow New Member

    Joined:
    Oct 2, 2001
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    nope. this is exactly how the program's defaults are... i just got the newest version last week and haven't changed any scripting...
     

Share This Page