1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

UE1 - UT Braindead mapper, err, bots

Discussion in 'Mapping' started by IronMonkey, Jan 26, 2010.

  1. IronMonkey

    IronMonkey Moi?

    Joined:
    Apr 23, 2005
    Messages:
    1,744
    Likes Received:
    0
    I'm tearing my hair out with this one.

    The map settings are (cut and paste to avoid doubt):

    LevelInfo.DefaultGameType: Class'Botpack.CTFGame'
    FlagBase0.Team: 0
    FlagBase1.Team: 1

    At first I thought that the flags were too far apart to interest the bots but I've moved the flags into the centre of the map, removed all path nodes and then restored only enough to connect the player starts to the flags. There are paths to the flags and yet...

    As you can see from the attachment, the (godlike) bots are simply not interested in the flag. On occasion, they run over it but they do not seek to return it. It seems as though the bots do not think that they are in a CTF game. The game (run standalone or from the editor) certainly plays with the CTF rules (I can win the game) but the bots just don't seem to be interested. :(

    I've tried creating a cube CTF match from scratch (two flags, some weapons and a few path nodes) and that seems to work. I haven't bothered with items such a alternative paths (many of the CTF maps that I've examined seem to work fine without them).

    I'm clearly missing something but I've pretty much exhausted all the likely causes that I know about.

    Suggestions would be most welcome.
     

    Attached Files:

  2. Bi()ha2arD

    Bi()ha2arD Toxic!

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    2,810
    Likes Received:
    0
    That sceen says the bot is defending. Try ordering it to attack? Might as well eliminate the easy possibilities first :p
     
  3. IronMonkey

    IronMonkey Moi?

    Joined:
    Apr 23, 2005
    Messages:
    1,744
    Likes Received:
    0
    Good point but I've already tried that. :( Ordering a single or all of the bots to take the flag doesn't seem to work.

    The game is behaving as though running a CTF game (one can win the game) but the bots seem to think they are playing Team DM.
     
  4. Wormbo

    Wormbo Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2001
    Messages:
    5,915
    Likes Received:
    36
    Try using the MindReader mutator to figure out why the bots are doing that.
     
    Last edited: Jan 27, 2010
  5. IronMonkey

    IronMonkey Moi?

    Joined:
    Apr 23, 2005
    Messages:
    1,744
    Likes Received:
    0
    The screenshot in the OP is with mindreader enabled. :(
     
  6. IronMonkey

    IronMonkey Moi?

    Joined:
    Apr 23, 2005
    Messages:
    1,744
    Likes Received:
    0
    Solved

    I think I've fixed it.

    I'd confirmed from all the logs that I was definitely running a CTF game.

    Then I started to compare the contents of the flagbase actors with the ones from the working CTF cube map that I had made and they looked a bit strange (hidden navigation values to other navigation points that really didn't make sense in the new locations of the flagbases [yes! I had done a full path rebuild. :)].

    So, I decided to delete all of the flag bases and added new ones into the map and et voilĂ , working CTF. :)

    Thanks for the suggestions.
     

Share This Page