1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

Biggest resolution in UT2 only 1024x768. Please help!

Discussion in 'Hardware, Software & Troubleshooting' started by BigArse, Jul 25, 2009.

  1. BigArse

    BigArse New Member

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello guys
    Im addicted to UT2 and like to play onslaught, but i can't fully enjoy my time while playing.The reason is:
    I have phillips tv, connected to my PC (quite big one), and i cant have game full screen. The biggest resolution is 1024x768.
    I've tried to install patch, not better. Still cant have game fulscreen.
    Please help!!
    Any linking or advices very appreciated.
    Many thanks!
     
  2. hyrulian

    hyrulian Rainbow Brite

    Joined:
    May 20, 2001
    Messages:
    9,548
    Likes Received:
    0
    What type of connection to your TV? If it's connected via Composite (a single yellow jack) or S-Video (a single black mini-DIN jack) typically you cannot get a resolution higher than 1024x768, and actually a TV connected in that way only outputs at 640x480 interlaced anyway, so it's being downscaled. If you can connect your TV via Component (three jacks--green/red/blue), DVI (large white rectangular plug with many pins), or HDMI (small black flat plug), you can achieve higher resolutions, up to 720p or 1080p, depending on your TV.
     
  3. BigArse

    BigArse New Member

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks for your response, Hyrulian
    Connection to my tv is HDMI

    The strange thing is that once, while tried to figure out what could be a problem, i downloaded demo from some other place than i usually download stuff for UT2 (usually i go to www.unrealtournament2003.com), and finally i got it full screen, but there was another problem: the online server list was empty and i had no way to connect to online plays, so i removed that version and installed the usual demo.
    So here i feel that problem is somewhere in a soft as far as i have seen this on full screen.

    What site you guys downloading demo from (UT2)?

    Or finally ... maybe there is a way to add server lists to game?
    Then i could fix this issue by adding server lists to the working demo version
     
    Last edited: Jul 25, 2009
  4. Bi()ha2arD

    Bi()ha2arD Toxic!

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    2,808
    Likes Received:
    0
    edit the resolution in the ut2004.ini

    it doesnt show my laptop resolution which is 1366x768 in the list either.
     
  5. BigArse

    BigArse New Member

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Bi()ha2arD , thanks a million, for idea!
    Fixed using your mentioned method! Appears so simple :)
     

Share This Page