1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Two Factor Authentication is now available on BeyondUnreal Forums. To configure it, visit your Profile and look for the "Two Step Verification" option on the left side. We can send codes via email (may be slower) or you can set up any TOTP Authenticator app on your phone (Authy, Google Authenticator, etc) to deliver codes. It is highly recommended that you configure this to keep your account safe.

Actor manipulation question

Discussion in 'Mapping' started by Qbic, May 15, 2004.

  1. Qbic

    Qbic The horrors...

    Joined:
    Apr 15, 2001
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    For a CTF map I'm working on I need some more color indicators for the different sides and decided to try a painted on look utilizing colored team icons which are updated each time the map loads (see screenshot). The look is perhaps not perfect but it's working offline.

    I currently use a xMonitorB with the mesh replaced and textures pointing to some shaders I made, all done by changing the properties of the actor inside the map.

    I haven't seen anybody else do this so is this a safe way to do things or will everything fall apart online?
     

    Attached Files:

  2. tarquin

    tarquin design is flawed

    Joined:
    Oct 11, 2000
    Messages:
    3,944
    Likes Received:
    0
    You've changed the properties StaticMesh and Skins? Should be fine :)
     
  3. Qbic

    Qbic The horrors...

    Joined:
    Apr 15, 2001
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    I changed the StaticMesh and the BlueTeamShader/RedTeamShader property.

    Anyway, I have since yesterday made my own actor (copy of xMonitor with some changes), hopefully this should be idiotproof and give me some more freedom with the visuals.
     
  4. tarquin

    tarquin design is flawed

    Joined:
    Oct 11, 2000
    Messages:
    3,944
    Likes Received:
    0
    Hmm...
    what have you changed?
    The static mesh resource in the Static mewsh browser?
    or the Actor properties of the StaticMeshActor?
     
  5. Qbic

    Qbic The horrors...

    Joined:
    Apr 15, 2001
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    Changed what texture slot is affected in the script and also the default properties of the actor. My knowledge of scripting can probably fit on a Post-It note so this feels lika a major achievment :p.
     
  6. tarquin

    tarquin design is flawed

    Joined:
    Oct 11, 2000
    Messages:
    3,944
    Likes Received:
    0
    In the script....?
    I'm not sure what you mean. Could post the script please (or just the changes you've made if it's long)
     
  7. Qbic

    Qbic The horrors...

    Joined:
    Apr 15, 2001
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
  8. tarquin

    tarquin design is flawed

    Joined:
    Oct 11, 2000
    Messages:
    3,944
    Likes Received:
    0
    Sorry m8, on a 56k :( I meant post the script.

    I still don't quite understand what you've done.
    If you only need a different mesh and skin, you don't need a custom class, you just set actor properties.
     
  9. Qbic

    Qbic The horrors...

    Joined:
    Apr 15, 2001
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    You are probably right, I just think I have read somewhere that some settings you make in the actor properties can get reset online. Now that I have a version with the custom script I think I'll use that.
     
  10. JonAzz

    JonAzz UA Mapper

    Joined:
    Aug 1, 2003
    Messages:
    1,180
    Likes Received:
    0
    I'm surprised noone has thoguht of doign this sooner...
     

Share This Page