News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > BeyondUnreal > Games > Unreal Tournament Series > Original Unreal Tournament

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 14th Jul 2001, 09:48 AM   #1
kivi GF
Registered User
 
Join Date: Jun. 17th, 2001
Location: poland
Posts: 33
ping

My friends have ISDN i have it too but they play UT with ping under 80 but I can`t play under 130 what can I do in options or download mutator or change grafic...
__________________
unreal
kivi GF is offline   Reply With Quote
Old 14th Jul 2001, 10:17 AM   #2
hal
Dictator
 
hal's Avatar
 
Join Date: Nov. 24th, 1998
Location: ------->
Posts: 21,379
The only thing that will affect your ping is your connection.

They are probably using a cable modem or dsl. 130 or so with ISDN is pretty good. I used to have a dual line ISDN and that was the best i managed with it.
__________________
hal is offline   Reply With Quote
Old 14th Jul 2001, 10:19 AM   #3
I_AM{skullface}
Adept
 
I_AM{skullface}'s Avatar
 
Join Date: Mar. 14th, 2001
Location: Boston, MA
Posts: 848
Question

Uhmmm...

Your ping will ALWAYS be different than your friends. Nothing you can do about that. Your higher ping could be a result of a bunch of different factors, not limited to but including how many hops it takes for you to hit the server, where the server is located, etc.

130 is pretty decent ping, if you were playing at 250+ then I would do some checking into your isp or something to find out why you are pinging badly everywhere.

Otherwise, you're good to go. Now play UT and enjoy it!

-I_AM{skullface}
__________________
Limited Edition/Collectors Edition/Special Edition DVD box set reviews

I AM{skullface}: (7:01 PM) brb a big p00p is strugglin to jump out from between my ass cheeks.
Tyrant{skullface}: (7:01 PM) omg man I have a visual prob, never do that sh!t again!

www.skullface.com
I_AM{skullface} is offline   Reply With Quote
Old 14th Jul 2001, 10:23 AM   #4
the~oreca
Retired.
 
the~oreca's Avatar
 
Join Date: Jul. 10th, 2000
Location: NB, Canada
Posts: 2,730
Here's a little expample:
Me and my friend live pretty close, like a street away and on The Web we get about a ping of 300, some games I'll have like 320 and he'll have 300 and vice versa.
Strange thing is that every game I play with people from PuF i get a bad ping but on the servers I usually play in I get under 100
__________________
the~oreca is offline   Reply With Quote
Old 14th Jul 2001, 10:32 AM   #5
LordKhaine
I sing the body electric...
 
LordKhaine's Avatar
 
Join Date: Dec. 6th, 1999
Location: UK
Posts: 5,636
Talking Did someone say ping?



^^ 1337 56K 0wN4g3
__________________
~LordKhaine~

All your hidden faces, Your seven veils unfold. Give me forbidden places, All your tales untold.
Give me ever and always, Ever and always, Body and soul
LordKhaine is offline   Reply With Quote
Old 14th Jul 2001, 10:34 AM   #6
the~oreca
Retired.
 
the~oreca's Avatar
 
Join Date: Jul. 10th, 2000
Location: NB, Canada
Posts: 2,730
My DSL is slower then that! o_O
But on some servers I get reeaall low
__________________
the~oreca is offline   Reply With Quote
Old 14th Jul 2001, 12:26 PM   #7
unholysupafly
Registered User
 
Join Date: Jul. 13th, 2001
Posts: 18
will i get a lower ping if i put detail levels to low? does my resolution affect it?
__________________
we once thought the world was flat...
Now we think its round...
What shape will the world be tomorrow?
unholysupafly is offline   Reply With Quote
Old 14th Jul 2001, 12:35 PM   #8
BradL
Not dropping the soap
 
BradL's Avatar
 
Join Date: Jul. 9th, 2001
Location: County Jail
Posts: 45
Quote:
Originally posted by unholysupafly
will i get a lower ping if i put detail levels to low? does my resolution affect it?
No, your video resolution has nothing to do with your ping

BradL
BradL is offline   Reply With Quote
Old 14th Jul 2001, 12:54 PM   #9
kivi GF
Registered User
 
Join Date: Jun. 17th, 2001
Location: poland
Posts: 33
if i change in Ut menu/options/network from isdn to modem or lan or cable ping will be lower?
__________________
unreal
kivi GF is offline   Reply With Quote
Old 14th Jul 2001, 01:03 PM   #10
8-4-7-2
Registered User
 
8-4-7-2's Avatar
 
Join Date: Mar. 6th, 2000
Location: Germany
Posts: 6,962
Arrow

That changes the netspeed. Open the console and type "netspeed 4000". That's usual for ISDN. Try 3000 and 4000 and see how it affects your ping and packetloss (F6). Don't set it too high or you will increase your packetloss as your connection can't handle the incoming traffic. But the lower you set it, the higher your ping will get.
This options in the networking menu just change netspeed in rough steps.

And I already got 90 with single line ISDN
8-4-7-2 is offline   Reply With Quote
Old 14th Jul 2001, 04:06 PM   #11
GoD2.0
Upgrade FreaK
 
GoD2.0's Avatar
 
Join Date: Dec. 14th, 2000
Location: The House Above
Posts: 42
FIBER RULZ I have ping 1 @ my ISP&in the whole country
In Europe it's 210 if the packages go through USA, and 80-90 if it goes directly through Europe
__________________
Go|)2.0{ROC}
GoD2.0 is offline   Reply With Quote
Old 14th Jul 2001, 04:15 PM   #12
SludgeX
...
 
Join Date: Jul. 9th, 2001
Location: Chicagoland, IL
Posts: 515
You might want to tweak your Windows registry settings to improve overall performance. I tweaked mine after I got DSL, and lowered my pings from an average 110 down to 65.

Try www.dslreports.com. I don't know if it will help a lot using ISDN, but you should a least give it a look.
SludgeX is offline   Reply With Quote
Old 15th Jul 2001, 04:57 PM   #13
ping SDK
Registered User
 
Join Date: Apr. 17th, 2001
Posts: 16
res ?!?!!?

LOL - WTF are you playing at 640x480 for ?????
ping SDK is offline   Reply With Quote
Old 15th Jul 2001, 05:00 PM   #14
kivi GF
Registered User
 
Join Date: Jun. 17th, 2001
Location: poland
Posts: 33
no 800:600
__________________
unreal
kivi GF is offline   Reply With Quote
Old 15th Jul 2001, 05:20 PM   #15
8-4-7-2
Registered User
 
8-4-7-2's Avatar
 
Join Date: Mar. 6th, 2000
Location: Germany
Posts: 6,962
Lightbulb

It is wise to resize pictures as they are unneccessarily big to download. You see the same details on a 800*600 pic than 1024*768
8-4-7-2 is offline   Reply With Quote
Old 15th Jul 2001, 05:23 PM   #16
SimplyCosmic
ERGO. VIS A VIS. CONCORDANTLY.
 
Join Date: Dec. 25th, 1999
Location: Northeast Ohio
Posts: 6,311
8-4, whatever the resolution you use, the image isn't downloaded across the net.

In fact, the performance loss or gain has nothing to do with network speed, but in how quickly your computer can draw the information (which is the same, regardless of the size) while simultaneously handling the networking aspects.
__________________
.sig :: meisterplanet :: twitter :.
SimplyCosmic is offline   Reply With Quote
Old 15th Jul 2001, 05:33 PM   #17
8-4-7-2
Registered User
 
8-4-7-2's Avatar
 
Join Date: Mar. 6th, 2000
Location: Germany
Posts: 6,962
Arrow

SC:
I talked about the size of the screenshot there. Not about the resolution you use ingame
8-4-7-2 is offline   Reply With Quote
Old 16th Jul 2001, 04:11 AM   #18
Super Feen
probably not a skrull
 
Super Feen's Avatar
 
Join Date: Jun. 23rd, 2001
Location: Erection Cove
Posts: 872
LordKhaine + 56k modem = Ping 118 WTF! I can barely manage a ping below 400

Question:
Is it the type of modem or some crazy tweeking that made that possible?
__________________

What a fun sexy time for you.
Super Feen is offline   Reply With Quote
Old 16th Jul 2001, 12:14 PM   #19
unholysupafly
Registered User
 
Join Date: Jul. 13th, 2001
Posts: 18
i have a 56k modem and i can get pings of 150-200 on a good day
__________________
we once thought the world was flat...
Now we think its round...
What shape will the world be tomorrow?
unholysupafly is offline   Reply With Quote
Old 16th Jul 2001, 12:20 PM   #20
8-4-7-2
Registered User
 
8-4-7-2's Avatar
 
Join Date: Mar. 6th, 2000
Location: Germany
Posts: 6,962
Arrow

What type of modem do you have? You need a hardware modem for that. Software modem like a winmodem drain to much CPU power, especially in UT
8-4-7-2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer