News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > BeyondUnreal > Off Topic > Hardware, Software & Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 9th Apr 2001, 11:13 AM   #1
cpropst
Registered User
 
Join Date: Apr. 9th, 2001
Posts: 2
Im trying to get my system to run Unreal Tournament decently and I can't seem to pull it off. I get an average of about 60 frames per second in 16 bit low graphical modes but it dips down into 15-20 frames a second in fights and the game seems to jerk a little every once in a while regardless. I get about 50 frames per second in 32 bit high graphical modes and it also dips down into 15-20 frames a second in fights and the game seems to jerk a little. I run my system in 1024 x 768 mode.

My system scored 1858, 1865, and 1888 on the 3DMark2001 test and is as follows:

P3 600 mhz
Abit BH6 Mobo
196 megs Pc100 Ram
Creative Annhilator 2 (GeForce2 GTS/Pro) 32 meg ram
DSL modem with 1000k download/100k upload

No overclocking or anything on the system.

Are my 3dMark tests good for this system? I have been reading posts and changing settings on my card for about 3 days to no avail. Does anyone have the Annhilator 2 card and play Unreal Tournament with good results? If so please tell me how.

I tried Open GL mode on Unreal Tournament by downloading the new driver, and putting in the settings in the unrealtournament.ini file. It seems to run decent aside from all the pausing and jerking that occurs in Open Gl mode - which does not occur as much in Direct3D. Im trying to get the Direct3D working at the moment primarily.

Any help would be very much appreciated!

CPropst
cpropst is offline   Reply With Quote
Old 9th Apr 2001, 12:55 PM   #2
WasHighPingDuck
Experienced
 
Join Date: Nov. 30th, 2000
Location: Halifax, Nova Scotia
Posts: 129
Hi cpropst,
I use Creative Annhilator 2 (GeForce2 GTS/Pro) 32 meg with an 800 T-bird.
D3D 1024/768 16bit, no volmetric light, no coronas(don't like em), 32bitzbuffer off (it disables hardware 3d ?), everything else on
I get 40 fps min 65 ave on the cityintro
Wicked400 demo gives me 33 min fps.
I use creatives latest driver (they include 6.50), I don't have the original driver disk so I can't use their tweak programs.
I use powerstrip but nothing is overclocked.
The nvidia 6.50 worked the same for me.
To run cityintro demo

run u/t
hit ~ to open consol
type the following:

timedemo 1
start cityintro.unr

hit ~ to close consol

After it runs twice hit esc and ~
__________________
{950}WasHighPingDuck!

"Get a Life!" You don't understand, in U/T I've got unlimited lives!
WasHighPingDuck is offline   Reply With Quote
Old 9th Apr 2001, 02:29 PM   #3
cpropst
Registered User
 
Join Date: Apr. 9th, 2001
Posts: 2
Hmm

"no volmetric light, no coronas(don't like em), 32bitzbuffer off (it disables hardware 3d "

Ok I set all of these up, and I think I got a few more frames per second out of it all - but I am still having the huge dips into 15-20 frames per second in fights.

I just think im missing something, im pretty sure it should perform better than this.

Im using the most recent Detonator drivers from Nvidia (the creative ones performed worse for me)

Thanks,

Chris
cpropst is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer