News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > BeyondUnreal > Off Topic > Hardware, Software & Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 7th Mar 2001, 08:40 PM   #1
:)
doomed to 20 fps
 
Join Date: Sep. 2nd, 2000
Posts: 175
ok i just got a asus v7700 (gf2 gts 32m)

and im getting awful fps


min max avg
4.99 62.12 21.41
9.27 57.31 22.67


my specs are

ut ver 436

celeron 700
dfi ca64-ec via chipset mobo
128 meg pc133
hd 10 g ata100
asus v7700 (stock speed)
win98 se
dx 7a


[WinDrv.WindowsClient]
WindowedViewportX=640
WindowedViewportY=480
WindowedColorBits=32
FullscreenViewportX=800
FullscreenViewportY=600
FullscreenColorBits=32
Brightness=0.500000
MipFactor=1.000000
UseDirectDraw=True
UseJoystick=False
CaptureMouse=True
StartupFullscreen=True
CurvedSurfaces=True
LowDetailTextures=False
ScreenFlashes=False
NoLighting=False
SlowVideoBuffering=True
DeadZoneXYZ=True
DeadZoneRUV=False
InvertVertical=False
ScaleXYZ=1000.000000
ScaleRUV=2000.000000
MinDesiredFrameRate=0.000000
Decals=True
NoDynamicLights=False
UseDirectInput=False
ParticleDensity=0
NoFractalAnim=False
SkinDetail=High
TextureDetail=High



[D3DDrv.D3DRenderDevice]
Translucency=True
VolumetricLighting=true
ShinySurfaces=True
Coronas=True
HighDetailActors=True
UseMipmapping=True
UseTrilinear=true
UseMultitexture=True
UsePageFlipping=True
UsePalettes=True
UseFullscreen=True
UseGammaCorrection=True
DetailTextures=true
Use3dfx=False
UseTripleBuffering=True
UsePrecache=True
Use32BitTextures=true
DescFlags=1
dwDeviceId=336
dwVendorId=4318
Use32BitZBuffer=True
UseVertexFog=True
UseAGPTextures=True
UseVideoMemoryVB=True
UseVSync=False
Description=NVIDIA GeForce2 GTS/GeForce2 Pro


i tryed usein the asus 533a drivers detonator v 650 688 1050 1080 all of them give about the same performance

and yes fsaa is off

im running the most current via 4-1 drivers ver 428

any help would be great

im really pissed off my v2 used to get better fps with everything on but it didnt look this good

right now im thinkin i got a bad card

anyone have any sugestions im at a loss




__________________
PLEASE... FEAR MY WRATH

WHY WONT YOU FEAR MY WRATH



:) is offline   Reply With Quote
Old 7th Mar 2001, 09:20 PM   #2
Viking1
Highly Unstable
 
Viking1's Avatar
 
Join Date: Aug. 12th, 2000
Location: Winnipeg
Posts: 474

First, get 6.47 drivers.

Set skin and texture detail to medium, set decals to false and set color depth to 16 bit.

Then this

[D3DDrv.D3DRenderDevice]
Translucency=True
VolumetricLighting=False
ShinySurfaces=True
Coronas=True
HighDetailActors=False
UseMipmapping=True
UseTrilinear=True
UseMultitexture=True
UsePageFlipping=True
UsePalettes=True
UseFullscreen=True
UseGammaCorrection=True
DetailTextures=False
Use3dfx=False
UseTripleBuffering=True
UsePrecache=False
Use32BitTextures=False
DescFlags=2
dwDeviceId=336
dwVendorId=4318
Use32BitZBuffer=False
UseVertexFog=False
UseAGPTextures=False
UseVideoMemoryVB=False
UseVSync=False
__________________
{CU}Viking1
My Page
Viking1 is offline   Reply With Quote
Old 7th Mar 2001, 11:39 PM   #3
Rooster
Local Legend
 
Rooster's Avatar
 
Join Date: Jan. 4th, 2000
Location: Fort Mill, SC
Posts: 5,287
Hey Face... try this... and turn your player models to medium. And weapon flash off. I think those two things were KILLING me. I had the same issues in game, serious bog down. And believe me, every time it happened I was begging for my Voodoo3 back. So far it's doin okay.

[D3DDrv.D3DRenderDevice]
Translucency=True
VolumetricLighting=False (I may turn this on if it makes fog)
ShinySurfaces=True
Coronas=False (I can't see **** with these on)
HighDetailActors=True (GOTTA have this)
UseMipmapping=True
UseTrilinear=False
UseMultitexture=True
UsePageFlipping=True
UsePalettes=True
UseFullscreen=True
UseGammaCorrection=True
DetailTextures=False (this will bog you down bad)
Use3dfx=False
UseTripleBuffering=False (this might help me if I enable it)
UsePrecache=false
Use32BitTextures=True (I think this is faster with it on - if you run 32bit game)
DescFlags=1
dwDeviceId=336
dwVendorId=4318
Use32BitZBuffer=True (same with this)
UseVertexFog=False (not sure if this will just gimme fog)
UseAGPTextures=False (I'd keep this off, but experiment)
UseVideoMemoryVB=True
UseVSync=True
Description=NVIDIA GeForce2 GTS/GeForce2 Pro

Good luck!
__________________
"Let every nation know, whether it wishes us well or ill, that we shall pay any price, bear any burden,
meet any hardship, support any friend, oppose any foe, to assure the survival and success of liberty." John F. Kennedy


My Rig(s)
Rooster is offline   Reply With Quote
Old 8th Mar 2001, 06:34 AM   #4
frog74
Registered User
 
Join Date: Mar. 1st, 2001
Location: Whyalla.South Australia
Posts: 3
Angry Just about Asus

One good reason not to buy Asus.I will never buy another Asus product again.It's not the fact that they are ****[they make good product's]it's only the support i'm pissed about.I bought an Asus M/B and e-mailed them about 5 times asking if there are any bios updates,and never got a reply.So I say **** them and **** their products.We are merely Pawns,they don't care about us at all...,,,
frog74 is offline   Reply With Quote
Old 8th Mar 2001, 11:21 AM   #5
:)
doomed to 20 fps
 
Join Date: Sep. 2nd, 2000
Posts: 175
thanks alot guys i was hopeing your sugestions wouldnt be to turn the detail down

my old voodoo2 would get better fps then this (48 avg everything off 28 fps everythign on )

i just figured it should do better then that all the reviews i seen they were getting 70 fps in 800x600 on 500 mhz systems and im here with a 700 and its sucking really bad

im starting to wonder if i have a bad card or what

anyone know of a way i could test that?

thanks again guys



__________________
PLEASE... FEAR MY WRATH

WHY WONT YOU FEAR MY WRATH



:) is offline   Reply With Quote
Old 8th Mar 2001, 01:22 PM   #6
:)
doomed to 20 fps
 
Join Date: Sep. 2nd, 2000
Posts: 175
ok i did some more benchmarks with d3d settings as folows everything else the same except it was done in 16 bit color




3DDrv.D3DRenderDevice]
Translucency=True
VolumetricLighting=False
ShinySurfaces=True
Coronas=false
HighDetailActors=True
UseMipmapping=True
UseTrilinear=true
UseMultitexture=True
UsePageFlipping=True
UsePalettes=True
UseFullscreen=True
UseGammaCorrection=True
DetailTextures=false
Use3dfx=False
UseTripleBuffering=True
UsePrecache=false
Use32BitTextures=false
DescFlags=1
dwDeviceId=336
dwVendorId=4318
Use32BitZBuffer=false
UseVertexFog=false
UseAGPTextures=false
UseVideoMemoryVB=false
UseVSync=False
Description=ASUS AGP-V7700 DDR SGRAM v5.33a


detonator 6.47 drivers

min max avg
18 63 36 thats with fsaa off (slider all the way to left)
22 63 37 2x2 fsaa (i know it doesnt make sence)

asus v533a divers

min max avg
20 64 37 fsaa off
23 61 37 fsaa 2x2
20 62 38 fsaa 4x4


it just doesnt make sence to me i thought fsaa was supsoed to have ahuge performance hit when in some cases it acctualy gained a few fps

when fsaa was on the typed text and the text on the menus looked strange like some letters were darker then others but other then that it looked great you could see the difrence inthe ut logo

anyone have any sugestions


as always any help is greatly appreciated
__________________
PLEASE... FEAR MY WRATH

WHY WONT YOU FEAR MY WRATH



:) is offline   Reply With Quote
Old 8th Mar 2001, 02:27 PM   #7
Viking1
Highly Unstable
 
Viking1's Avatar
 
Join Date: Aug. 12th, 2000
Location: Winnipeg
Posts: 474

Download this

http://www.guru3d.com/geforcetweakutility/download.html

Open it up and use the fast settings button. It will automatically optimize your vid drivers for fastest performance.
__________________
{CU}Viking1
My Page
Viking1 is offline   Reply With Quote
Old 9th Mar 2001, 03:09 PM   #8
:)
doomed to 20 fps
 
Join Date: Sep. 2nd, 2000
Posts: 175
thanks alot

but there was only a few fps to be found with that program


i have tryed 10 difrent drivers

3 difretn agp drivers

dx 7a 8 and 8a

with no luck in getting it up to snuff

anyone else have any other ideas



__________________
PLEASE... FEAR MY WRATH

WHY WONT YOU FEAR MY WRATH



:) is offline   Reply With Quote
Old 9th Mar 2001, 03:15 PM   #9
:)
doomed to 20 fps
 
Join Date: Sep. 2nd, 2000
Posts: 175
oh yeah i checked and i have no irq conflicts


altho something did catch my eye im not sure if it would have any effect on performance but under memory in system information all the asus things arnt maped togeather is that normal?



x00000000 - x0009FFFF System board extension for ACPI BIOS
x000A0000 - x000AFFFF ASUS AGP-V7700 DDR SGRAM v5.33a
x000B0000 - x000BFFFF ASUS AGP-V7700 DDR SGRAM v5.33a
x000C0000 - x000CABFF ASUS AGP-V7700 DDR SGRAM v5.33a
x000CAC00 - x000CBFFF System board extension for ACPI BIOS
x000F0000 - x000F7FFF System board extension for ACPI BIOS
x000F8000 - x000FBFFF System board extension for ACPI BIOS
x000FC000 - x000FFFFF System board extension for ACPI BIOS
x00100000 - x07FEFFFF System board extension for ACPI BIOS
x07FF0000 - x07FFFFFF System board extension for ACPI BIOS
xD0000000 - xD7FFFFFF VIA CPU to AGP controller
xD0000000 - xD7FFFFFF ASUS AGP-V7700 DDR SGRAM v5.33a
xD8000000 - xDBFFFFFF VIA Tech VT82C69x CPU to PCI bridge
xDC000000 - xDCFFFFFF ASUS AGP-V7700 DDR SGRAM v5.33a
xDC000000 - xDDFFFFFF VIA CPU to AGP controller
xDD000000 - xDD00FFFF ASUS AGP-V7700 DDR SGRAM v5.33a
xFEE00000 - xFEE00FFF System board extension for ACPI BIOS
xFFFF0000 - xFFFFFFFF System board extension for ACPI BIOS


__________________
PLEASE... FEAR MY WRATH

WHY WONT YOU FEAR MY WRATH



:) is offline   Reply With Quote
Old 9th Mar 2001, 03:44 PM   #10
Imaginos
Deathball addict?
 
Imaginos's Avatar
 
Join Date: Sep. 13th, 2000
Location: New Joisey, USA
Posts: 804
Settings seem good. I'd look for the problem to be coming from the AGP end of the game.. Sounds like you're not getting any HW accelleration.

What do you get when you run dxdiag.exe?

__________________

Repeat to yourself: It's just a game. I should really just relax..
Come, enjoy some DeathBall at BuD2k4Beta or BuD2k4Pub - featuring Gibball, UT2Vote and more
Imaginos is offline   Reply With Quote
Old 9th Mar 2001, 04:47 PM   #11
:)
doomed to 20 fps
 
Join Date: Sep. 2nd, 2000
Posts: 175
i fired up dxdiag and i did all the tests and they all worked

then i tryed disableing direct3dacceration and i restarted and ran a benchmark and it didnt change anything it was within 1-2 fps does that mean its not getting any hardware acceleration??

then i tryed disableing agptexture acceleration and i restarted and ran a benchmark and there was a huge performance hit


does that help anyone to identify my problem?




__________________
PLEASE... FEAR MY WRATH

WHY WONT YOU FEAR MY WRATH



:) is offline   Reply With Quote
Old 9th Mar 2001, 08:48 PM   #12
Viking1
Highly Unstable
 
Viking1's Avatar
 
Join Date: Aug. 12th, 2000
Location: Winnipeg
Posts: 474

With UT being extremely CPU dependant and D3D being a heavier API to run than 3dfx glide, you are probably not going to get much more fps than you do right now as long as you are running a Celeron.
__________________
{CU}Viking1
My Page
Viking1 is offline   Reply With Quote
Old 9th Mar 2001, 11:44 PM   #13
:)
doomed to 20 fps
 
Join Date: Sep. 2nd, 2000
Posts: 175
hmm i was thinking that myself not enough cpu mainly bus speed

but its a 700mhz running @788 (75x 10.5)


thanks for all your help its greatly appreciated

i would benchmark it with something else but all the games i have installed are unreal engine games hehe

i think ill download 3d marks tonite


__________________
PLEASE... FEAR MY WRATH

WHY WONT YOU FEAR MY WRATH



:) is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer