NewsUnrealEdFilesModsFragBULiandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > Unreal Development > Mapping

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 6th Feb 2001, 05:55 PM   #1
Santini
Registered User
 
Join Date: Feb. 6th, 2001
Location: East TN
Posts: 2
Question

I can make glass that explodes when I shoot it, or I can make glass that I can see through; but, I can’t seem to make glass that can see through and shoot. What is the trick to making the texture on the exploding glass see through, is there a masked texture that I should be using. Please help, my first level is almost done and this is the one thing that I can’t seem to get on my own.
Thanks
Santini
Santini is offline   Reply With Quote
Old 6th Feb 2001, 06:09 PM   #2
Fuzzpilz
klkk
 
Join Date: Jun. 28th, 2000
Location: :noitacoL
Posts: 984
Where's the problem? Use a mover for the glass. I think it's best to use a translucent 2-sided sheet with a glass texture for looks and an invisible cube for collision. Intersect that and add it as a mover. Then do the triggering and exploding stuff you already know.
Fuzzpilz is offline   Reply With Quote
Old 7th Feb 2001, 05:31 AM   #3
TaoPaiPai
Commisaire Van Loc
 
TaoPaiPai's Avatar
 
Join Date: Jun. 13th, 2000
Location: Matnik
Posts: 1,623
Post

I don't understand where's your problem...
The breaking glass is an actor not a surface.
Just make a translucent mover as a glass and make it move when you shoot at it.Then make it trigger the exploding glass actor when moving.(Make it move to a place where you can't see it with a movetime of 0 ,this way you'll have the impression that it disappears and you'll have the glass fragments of the exploding glass).
TaoPaiPai is offline   Reply With Quote
Old 7th Feb 2001, 03:01 PM   #4
Santini
Registered User
 
Join Date: Feb. 6th, 2001
Location: East TN
Posts: 2
Glass

I have been making my glass by using a thin cube brush, placing a glass texture on it, selecting the texture and making it transparent. When I make my exploding glass I do the same thing only I when I put the brush in place I press the add mover button. The problem is that when I play the map the glass works but it is no longer transparent. The question, how can I make the texture on my mover transparent.
Thanks Again
By the way Fuzzpilz – that is an impressively revolting shade of green
Santini is offline   Reply With Quote
Old 7th Feb 2001, 04:33 PM   #5
ChrisToth.hu
Level Designer
 
ChrisToth.hu's Avatar
 
Join Date: Oct. 2nd, 2000
Location: Atlantis
Posts: 2,740
For 432+:
-Select the mover
-Right click-Movers-Show polys
-Set the sides to transparent as you would do it to a normal brush
-Rebuild

432-:
-Don't simply add a mover...
-Add the glass as a normal solid brush to a remote open area of your map. (I usually have a separate room for these purposes)
-Surround it with the cube builder so the red lines are around the glass but doesn't touch anything.
-Hit intersect
-Add it as a mover to the correct place.
__________________
Chris Toth
-------------
Chris@message.hu

ChrisToth.hu is offline   Reply With Quote
Old 7th Feb 2001, 05:15 PM   #6
Fuzzpilz
klkk
 
Join Date: Jun. 28th, 2000
Location: :noitacoL
Posts: 984
Er... I think Chris, TaoPaiPai and myself have all said approximately the same thing in different words.
Fuzzpilz is offline   Reply With Quote
Old 7th Feb 2001, 05:20 PM   #7
ChrisToth.hu
Level Designer
 
ChrisToth.hu's Avatar
 
Join Date: Oct. 2nd, 2000
Location: Atlantis
Posts: 2,740
Not really..because I explained the process of adding a mover
__________________
Chris Toth
-------------
Chris@message.hu

ChrisToth.hu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer