News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > Unreal Development > Mapping

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 21st Jan 2012, 09:50 PM   #1
datmos
Registered User
 
Join Date: Jan. 21st, 2012
Posts: 7
Question problem with testing level super mouse sensitivity ? ?

Hey !

I'm new with that of mapping, i know ut2004 is old and just few people play it.

Anyways.

I start with a new map, and when i play it ( test ) all works fine. But now i have more mesh constructed, when i test my level, the pointer goes very fast, as if very sensitive, and will make the image jumps can not even aim well.

I can not express myself properly because of my poor English level, I apologize for that.

In any case, if can't give me options to fix this or haven't understood me, I can try to make a video to see the problem.

Thanks!
datmos is offline   Reply With Quote
Old 21st Jan 2012, 11:05 PM   #2
rejecht
Attention Micronians
 
rejecht's Avatar
 
Join Date: Jun. 15th, 2009
Location: .no
Posts: 510
If you type STAT FPS in the console, you may see a very high number of frames per second.

Try enabling VSync.
- nVidia has its own section where you can override this setting based on the name of the application, but it may only be applied in full-screen (Alt + Enter) if it's off by default (it's a global monitor setting).


Try that first. I can't remember what else you can do. (Something about the processor speed being wrongly detected (?), but that's nothing I have experienced.)
__________________
When all else fails, post on forums with fellow zombies.
rejecht is offline   Reply With Quote
Old 22nd Jan 2012, 05:03 AM   #3
datmos
Registered User
 
Join Date: Jan. 21st, 2012
Posts: 7
Hi,

How you say with stat fps, ill have 600 - 700 fps :S

Thanks for your answer, i can't find any vsync on ut, yes on nvidia config, i turn off it but continues to work poorly.

I was testing and the problem is the editor, because i save exacly the same map as .ut2 and i play it, and it works fine. But if i play the map using the button to play map on unrealed appers the problem.

Any idea ?
datmos is offline   Reply With Quote
Old 22nd Jan 2012, 07:32 AM   #4
rejecht
Attention Micronians
 
rejecht's Avatar
 
Join Date: Jun. 15th, 2009
Location: .no
Posts: 510
I'm obviously just guessing.
Does the editor start the game in windowed mode?

I do have the same issue as you describe, but I think I got used to it.
Check the resolution while in full-screen. Is it 800x600 or something low? Set it higher, perhaps.


++ Found something about the cpuspeed switch.

http://forums.epicgames.com/archive/.../t-432609.html
See the last two posts.

Quote:
Originally Posted by legacy-Necromancer
open the shortcut
after the C:\UT2004\System\UT2004.exe
add this
C:\UT2004\System\UT2004.exe -cpuspeed=(your speed in mhz)
for example my p4 2.8 gig would be
C:\UT2004\System\UT2004.exe -cpuspeed=2800

it might take quotes i havent done it in a while
"C:\UT2004\System\UT2004.exe" -cpuspeed=2800

I think you could even,in game open the console and type
cpuspeed=2800

You can change parameters sent to UT2004.exe from editor here:
View (Menu)
- Advanced Options
-- Editor
---Advanced
---- GameCommandLine
__________________
When all else fails, post on forums with fellow zombies.

Last edited by rejecht; 22nd Jan 2012 at 07:50 AM.
rejecht is offline   Reply With Quote
Old 22nd Jan 2012, 04:55 PM   #5
datmos
Registered User
 
Join Date: Jan. 21st, 2012
Posts: 7
nothing :S its rare. don't worry, if i decrease the the sens, it goes better, is just for testing.

Thanks!
datmos is offline   Reply With Quote
Old 23rd Jan 2012, 05:23 AM   #6
hogsy
Registered User
 
hogsy's Avatar
 
Join Date: Dec. 5th, 2011
Location: Trocara
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by datmos View Post
I'm new with that of mapping, i know ut2004 is old and just few people play it.
Last time I checked loads of people still play it and to be honest it's not terribly old
hogsy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer