News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > Unreal Development > Coding

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 15th Aug 2010, 12:07 AM   #1
emckai
Registered User
 
Join Date: Aug. 15th, 2010
Posts: 10
Put it online?

I"m just wondering how I can put the map I created online.

I know some games out there, such as AVA (Alliance of Valiant Arms) use UE3 and put their maps online.

Is there any way I can do that?
I would like to play a map with my friends without downloading the whole UE3.
emckai is offline   Reply With Quote
Old 15th Aug 2010, 07:39 AM   #2
brold9999
Registered User
 
Join Date: Apr. 5th, 2009
Posts: 142
I'm not certain which you are trying to do.

You ask about putting a map online - ie so other people who already have a UE3 based game can download that map and play it. There are lots of sites where you can do this.

But you also mention, playing the map without downloading the entire engine, which implies you don't already have such a game. Are you talking about running a UE3 game in a browser?
brold9999 is offline   Reply With Quote
Old 15th Aug 2010, 12:51 PM   #3
emckai
Registered User
 
Join Date: Aug. 15th, 2010
Posts: 10
Yes, something like that, running the game in a browser.

Because I don't want my friends to be downloading and installing UE3 just to play the map I have created.
emckai is offline   Reply With Quote
Old 15th Aug 2010, 01:24 PM   #4
brold9999
Registered User
 
Join Date: Apr. 5th, 2009
Posts: 142
The UDK doesn't provide the ability to run it in a browser. Even when you play [these types of] games in a browser, they still download and run on your local machine. They will have to have the game on their machine one way or another*.

* Excluding roundabout methods such as running multiple instances on your machine and friends connecting via VNC or the like, which would prove me wrong but would not be practical.
brold9999 is offline   Reply With Quote
Old 15th Aug 2010, 08:22 PM   #5
emckai
Registered User
 
Join Date: Aug. 15th, 2010
Posts: 10
Uhh, I think I didn't make myself clear D:

Pretend I created a map with the UE3 Editor.
After I compile it, and turn it into a real map.

How can I play that map with my friends?

Would they need to download the UE3 UDK and the map I have created?
emckai is offline   Reply With Quote
Old 15th Aug 2010, 10:09 PM   #6
eblade
Registered User
 
Join Date: Jan. 29th, 2006
Posts: 113
Go to UnrealFrontend, Package Game.
eblade is offline   Reply With Quote
Old 15th Aug 2010, 11:52 PM   #7
emckai
Registered User
 
Join Date: Aug. 15th, 2010
Posts: 10
Will I be able to play online with them? o_o
emckai is offline   Reply With Quote
Old 16th Aug 2010, 03:02 AM   #8
emckai
Registered User
 
Join Date: Aug. 15th, 2010
Posts: 10
I got everything packaged and all that.

But when I try and get onto the server by using ~ and open [ip address:7777]

I get a Connection Lost:
Package 'UnrealEd' version mismatch [package 00000000000000000000000000000, info 6a4f49324d1a62076e32738bcffed399]

And on the cmd-like window

netcomego: close tcpipconnection_0 [ip address]
emckai is offline   Reply With Quote
Old 16th Aug 2010, 06:47 AM   #9
brold9999
Registered User
 
Join Date: Apr. 5th, 2009
Posts: 142
Are you playing the version you packaged or the pre-packaged version?

Not sure if this makes a difference but it's the first thing I would check.
brold9999 is offline   Reply With Quote
Old 16th Aug 2010, 11:49 AM   #10
emckai
Registered User
 
Join Date: Aug. 15th, 2010
Posts: 10
When I try and connect to the server with the package that has everything, the editor, game, frontend. When I use the Game client from that, and type in open [ip address]

It works just fine, it connects and all that. But when I use the packaged client from frontend.

Frontend -> Package Game -> install -> using that client.
I start up the game client, then when I type in open [ip address], it attempts to connect, but then it gives that error from my last post.
emckai is offline   Reply With Quote
Old 16th Aug 2010, 12:49 PM   #11
brold9999
Registered User
 
Join Date: Apr. 5th, 2009
Posts: 142
Are you using the packaged *server*, or are you using the the unpackaged UDK as server?
brold9999 is offline   Reply With Quote
Old 16th Aug 2010, 01:02 PM   #12
emckai
Registered User
 
Join Date: Aug. 15th, 2010
Posts: 10
I'm using the UDK as server.
It's the only one with the Unreal Frontend.
emckai is offline   Reply With Quote
Old 16th Aug 2010, 01:44 PM   #13
emckai
Registered User
 
Join Date: Aug. 15th, 2010
Posts: 10
I'm trying out different UDK right now.

The already tried out the latest one, the March UDK and right now i'm going to try out the December UDK 2009
emckai is offline   Reply With Quote
Old 16th Aug 2010, 02:02 PM   #14
emckai
Registered User
 
Join Date: Aug. 15th, 2010
Posts: 10
Yeah. Same thing happens with all the UDK I just tried out.
There is obviously something wrong with the UnrealEd.u

I tried replacing it with the one in my UDK, but it still doesn't work.
emckai is offline   Reply With Quote
Old 17th Aug 2010, 06:06 AM   #15
brold9999
Registered User
 
Join Date: Apr. 5th, 2009
Posts: 142
From the error message you are getting, it sounds most likely that you either have to all be running the UDK, or all be running the packaged game. I don't think you can have some people running UDK and some people running the packaged game.
brold9999 is offline   Reply With Quote
Old 17th Aug 2010, 09:17 AM   #16
emckai
Registered User
 
Join Date: Aug. 15th, 2010
Posts: 10
Oh alright. okay thank you
emckai is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer