News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > BeyondUnreal > Games > Unreal Tournament Series > Unreal Tournament 2003/2004

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 30th Jan 2008, 06:14 AM   #1
billydv
Registered User
 
Join Date: Jan. 30th, 2008
Posts: 2
ut2004, Linux, Unplayable with newest xorg-server

Hi, I'm not sure if this is the best place to post problems with this game for linux users, if there is a forum more specific to linux, please let me know.

I run gentoo x86 and have ut2004 emerged via portage, it ran great until the xorg-server 1.4 series cane along, now its unplayable because when I start the game the mouse tends to want to pull to one side and doesn't react properly to my movements. I don't know what could be causing this but if anyone has any clues on who to begin troubleshooting this, please let me know.
Thanks
billydv is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2011, 10:56 AM   #2
Neon_Knight
Registered User
 
Neon_Knight's Avatar
 
Join Date: Mar. 2nd, 2009
Location: Argentina
Posts: 54
Late answer, but this workaround should serve to someone:

1) Go to $HOME/.ut2004/System.
2) Open UnrealTournament.ini.
3) Search for every string called CaptureMouse.
4) Change it (them) to True.

The only side effect is that you won't be able to go to the desktop unless you exit from the game, but that's better than nothing.
Neon_Knight is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2011, 02:50 PM   #3
GreatEmerald
Khnumhotep
 
GreatEmerald's Avatar
 
Join Date: Jan. 20th, 2008
Location: Lithuania
Posts: 4,042
Well, there is always Ctrl + Alt + Backspace + Backspace.

Also, woah, xorg 1.4. AMD just released support for 1.10.
GreatEmerald is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2011, 02:51 PM   #4
billydv
Registered User
 
Join Date: Jan. 30th, 2008
Posts: 2
This had been a problem with one of the xorg modules that has long been resolved but thanks anyway.
billydv is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2011, 07:25 PM   #5
Neon_Knight
Registered User
 
Neon_Knight's Avatar
 
Join Date: Mar. 2nd, 2009
Location: Argentina
Posts: 54
Well, if you can post your solution... I'll be glad.

(I had to use that workaround for the year I spent with Linux, BTW)
Neon_Knight is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
linux, problems, ut2k4, xorg

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer