News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > Reviews > Nali City > Nali City - Map Making > Level Editing - Advanced

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 22nd Nov 2005, 02:14 AM   #1
KingMango
pwnt
 
KingMango's Avatar
 
Join Date: Feb. 12th, 2004
Location: just another suburbia
Posts: 141
Maya PLE UnEditor Collision

I'm still not able to solve some collision issues.
As a test I have made a simple equilateral cross. I made three simple box objects for the collision as marked by red, green and yellow. I have left a small gap (as explained at UDN collision tutorial) between the collision objects by creating my collision geometry two UU smaller than each of the dimensions where it is intended to represent the collision.
I Named the visible level geometry MyCross and named the collision geometry MCDCX_One, MCDCX_Two and MCDCX_Three.
I then individually parented the collision objects to MyCross.
The collision geometry exists in the editor as witnessed by the screenshot





But ragdolls fall through and there is no listing of Collision Prims in the browser.
Now for some reason I have it floating in my head that when you use MCDCX_ you have to reuse the name of the parent object. I couldn't find anything to support this and if that is so, then I haven't been able to reconcile this with the advice on UDN about creating multiple convex shapes for a single mesh. If I had "MyModelName" and then made the first simple object and named it MCDCX_MyModelName then Maya forces each additional simple object to have a numerical suffix as you create it. MCDCX_MyModelName1, etc...
So I'm not exactly sure where I should be looking to solve this problem. In fact I can't see as I have made any mistakes which is why I'm posting.
Another interesting problem is the manta crawls up some vertical surfaces when I try to make a collision in the editor and use "save brush as collision."
__________________
Regards,
King Mango

"Do people even learn how to think anymore, or do we just cram test answers into their brains?"
-Angel Mapper
KingMango is offline   Reply With Quote
Old 14th Dec 2005, 09:43 PM   #2
Twrecks
Spectacularly Lucky
 
Twrecks's Avatar
 
Join Date: Mar. 6th, 2000
Location: In Luxury
Posts: 2,602
MCDCX_01 etc will work, Ued needs numbers (don't start at zero. Also, you simply batch export (Export All/Export Selected) Not sure if Parenting is needed, but then I MAX.
__________________
If you're not having fun, you shouldn't be doing it.
Twrecks is offline   Reply With Quote
Old 9th Jan 2006, 03:10 AM   #3
KingMango
pwnt
 
KingMango's Avatar
 
Join Date: Feb. 12th, 2004
Location: just another suburbia
Posts: 141
You must refresh karma primitives after importing the model.
__________________
Regards,
King Mango

"Do people even learn how to think anymore, or do we just cram test answers into their brains?"
-Angel Mapper
KingMango is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer