News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > Unreal Development > Mapping

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 22nd Jan 2005, 09:24 PM   #1
nick89
Mr High Ping
 
nick89's Avatar
 
Join Date: Dec. 20th, 2004
Posts: 448
Map Scaling not working..

Well i just realised the map I am working on (My first map ever) is just a little too big so I wanted to use the Map Scaling feature.. I type in my value (0.75) set everything to true and click OK - and nothing happens... Whats the trick to this?
__________________
nick89 is offline   Reply With Quote
Old 23rd Jan 2005, 02:41 AM   #2
T2A`
I'm dead.
 
Join Date: Jan. 10th, 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 8,769
http://wiki.beyondunreal.com/wiki/MapScale

Quote:
Originally Posted by Wiki
Select all brushes and actors, then click on Tools → Scale Map, enter a factor and click OK.
Just tried it myself because I'd never done it before... Be wary. This works for BSP fine, but it totally screws up any and all other actors like static meshes and fluid surfaces. What kind of map is it, and how do you know it's too big?

Last edited by T2A`; 23rd Jan 2005 at 02:53 AM.
T2A` is offline   Reply With Quote
Old 24th Jan 2005, 06:10 AM   #3
nick89
Mr High Ping
 
nick89's Avatar
 
Join Date: Dec. 20th, 2004
Posts: 448
Its lucky cause i am only in the BSP stages of this map. Its a CTF map and I know its to big because I Placed a Pawn->UnrealPawn->XPawn in my map to see how my scale was. (Granted I should of done this first).

Thanks for the advice.
__________________
nick89 is offline   Reply With Quote
Old 24th Jan 2005, 07:02 AM   #4
Hourences
 
Hourences's Avatar
 
Join Date: Aug. 29th, 2000
Location: Belgium/Holland/Sweden
Posts: 5,050
you must select everything before you do it as said

and it will convert everything (including light radiuses) except anti portals and terrains, which you can rescale manually

i use it all the time, i overscale litteraly everything
__________________
Hourences is offline   Reply With Quote
Old 25th Jan 2005, 12:22 AM   #5
nick89
Mr High Ping
 
nick89's Avatar
 
Join Date: Dec. 20th, 2004
Posts: 448
Ok I am having some trouble with the selection:
If i choose select all actors then is scales down the wireframe of the map but not the actual surfaces when I do it.
If I select all surfaces Scale Map does nothing
__________________
nick89 is offline   Reply With Quote
Old 25th Jan 2005, 08:20 AM   #6
Hourences
 
Hourences's Avatar
 
Join Date: Aug. 29th, 2000
Location: Belgium/Holland/Sweden
Posts: 5,050
select all actors
scale
now "rebuild" (the button, must push it @!111) or the changes wont show up
__________________
Hourences is offline   Reply With Quote
Old 25th Jan 2005, 03:57 PM   #7
nick89
Mr High Ping
 
nick89's Avatar
 
Join Date: Dec. 20th, 2004
Posts: 448
Awesome, thanks for all of your help.

BTW: I think your map work is awesome
__________________
nick89 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer