Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Registration is free! Calendar Find other members Frequently Asked Questions Search Home

Go Back   BeyondUnreal Forums > Mods > Infiltration > Off Topic

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 20th Aug 2003, 08:30 PM   #1
C.Chan
Cracka Plz
 
Join Date: Sep. 25th, 2001
Location: Virginia, USA
Posts: 752
Help: Sound Card suggestion.

My SB Live VALUE (yes, i know its leet). Is starting to die. When i play MP3's at skips and ****. Not my HDD's, and not my CPU. **** i was playing INF and blarring music before fine.

So should I get a

SB Live 5.1
Guillemot Hercules GameSurround Fortissimo III 7.1
VOYETRA TURTLE BEACH SANTA CRUZ

im trying not to spend over 40-50 dolla. Im poor and don't need anything fancy for my 2 speakers. IM leaning towards the Guillemot.


edit: might, no never mind its not winamp... its doing it in WMP too!
__________________
C.Chan is offline   Reply With Quote
Old 20th Aug 2003, 09:12 PM   #2
Thrash123
Obey Leash Laws
 
Thrash123's Avatar
 
Join Date: Jul. 19th, 1999
Location: Nowhere to be found.
Posts: 4,773
I love my SBLive Value 5.1 card. However, I don't have much money to test other cards. In a comparison to my nForce onboard audio (which has gotten quite a few raves), it blows it away.
__________________
My Portfolio | My Music
Thrash123 is offline   Reply With Quote
Old 20th Aug 2003, 09:22 PM   #3
C.Chan
Cracka Plz
 
Join Date: Sep. 25th, 2001
Location: Virginia, USA
Posts: 752
ordered the Hercules! postcount++
__________________
C.Chan is offline   Reply With Quote
Old 20th Aug 2003, 11:46 PM   #4
TheShiningWizard
Because it's more fantastical.
 
TheShiningWizard's Avatar
 
Join Date: Jun. 26th, 2000
Location: New England
Posts: 2,644
I was going to recommend the FIII. I had a TBSC, but I decided to try something new, and so far, I think my FIII is way better.
__________________

TheShiningWizard is offline   Reply With Quote
Old 21st Aug 2003, 02:24 AM   #5
Crazy_Ivan
KAR whore
 
Join Date: Jan. 30th, 2003
Location: 1,5meters below sea level
Posts: 412
Audigy 2
__________________
The world is a mess, get used to it




Jognt getting pwned in computer knowledge: ik dacht dat ik iets van computers afwist...
Crazy_Ivan is offline   Reply With Quote
Old 21st Aug 2003, 02:32 AM   #6
Approx
I'm 26. Now I've a wife AND a house.
 
Approx's Avatar
 
Join Date: Jul. 12th, 2002
Location: Oklahoma City, Oklahoma
Posts: 488
I have the SB Audigy Gamer.

It was working beautifully until one day it decided not to like the driver that it had been using perfectly for about a year...I guess it got bored with it. I had to revert back to the previous driver to get things working again. If it does it again I'll try buying it flowers and chocolates.
__________________

"There is a level of cowardice lower than that of the conformist: the fashionable non-conformist."
---Ayn Rand

Freedom for me is not having anything to lose. To be carefree and worryless is freedom. I don't need money to do this. All I need is life, and I've already been given that. I am free.
--Chronic

Approx is offline   Reply With Quote
Old 21st Aug 2003, 04:16 AM   #7
-Snakebite-
Hero
 
-Snakebite-'s Avatar
 
Join Date: Feb. 26th, 2001
Location: England
Posts: 1,112
If the sound is skipping its not a problem with the sound card. If it is cutting out it might be though. It might well be a software / driver problem. But it might be an idea to replace that old card anyway if you have the cash lying around.
__________________
Snakebite - Back in Japan.

Infiltration: Counter-Strike fans in denial.
-Snakebite- is offline   Reply With Quote
Old 21st Aug 2003, 04:56 AM   #8
Nightmare
Only human
 
Nightmare's Avatar
 
Join Date: Sep. 23rd, 2001
Location: Finland
Posts: 446
I haven't used Creative cards since I had a SB 128 PCI. My current card is a Hercules GTXP and it works fine, thank you. If I buy a new cheap sound card for my spare PC soon I'll buy one of the Guillemot/Hercules cards. Probably the Gamesurround Muse LT. Seen it for 18.80 .
Nightmare is offline   Reply With Quote
Old 21st Aug 2003, 09:42 AM   #9
C.Chan
Cracka Plz
 
Join Date: Sep. 25th, 2001
Location: Virginia, USA
Posts: 752
yah thats what im sayin, it the drivers or the card. I mean the damn thing has to be re-installed every so often beacuse it will just stop working...
__________________
C.Chan is offline   Reply With Quote
Old 21st Aug 2003, 10:06 AM   #10
RogueLeader
Tama-chan says, "aurf aurf aurf!"
 
RogueLeader's Avatar
 
Join Date: Oct. 19th, 2000
Location: Indiana. Kill me please.
Posts: 5,314
I'd of recommended the Santa Cruz but I hear the Guillemot is very good too. They are as good as any Creative Labs card. And you can get one OEM from NewEgg very cheap.

Definitely do NOT get anything from Creative Labs ever, especially the Audigy or Audigy 2. I have an OEM Audigy and it is a ROYAL BITCH to install drivers. Even when they are installed it sometimes ****s up and you have to install them again. Once after installing drivers I had to reinstall Windows because it blue screened on boot. Furthermore, Creative Labs bars you from installing drivers from anything but the CD. All of their driver releases are only updates. You cannot use them unless you installed drivers from the original CD.
__________________

<SaraP> I have no interest in putting pocky, of any flavor, in my panties
RogueLeader is offline   Reply With Quote
Old 21st Aug 2003, 10:43 PM   #11
C.Chan
Cracka Plz
 
Join Date: Sep. 25th, 2001
Location: Virginia, USA
Posts: 752
yah, i got the Guillemont from newegg.
__________________
C.Chan is offline   Reply With Quote
Old 23rd Aug 2003, 04:09 AM   #12
Approx
I'm 26. Now I've a wife AND a house.
 
Approx's Avatar
 
Join Date: Jul. 12th, 2002
Location: Oklahoma City, Oklahoma
Posts: 488
Quote:
Originally Posted by RogueLeader
Furthermore, Creative Labs bars you from installing drivers from anything but the CD. All of their driver releases are only updates. You cannot use them unless you installed drivers from the original CD.
Are your sure? Because when my Audigy's driver decided to go on strike, I removed it, and installed the last driver that I downloaded from the creative website, i.e. I didn't have to get out the cd.

Maybe I just don't understand what you are saying.
__________________

"There is a level of cowardice lower than that of the conformist: the fashionable non-conformist."
---Ayn Rand

Freedom for me is not having anything to lose. To be carefree and worryless is freedom. I don't need money to do this. All I need is life, and I've already been given that. I am free.
--Chronic

Approx is offline   Reply With Quote
Old 23rd Aug 2003, 05:22 AM   #13
TheShiningWizard
Because it's more fantastical.
 
TheShiningWizard's Avatar
 
Join Date: Jun. 26th, 2000
Location: New England
Posts: 2,644
I've been using the FIII for a few days now, and I love it. My Klipsch PM5.1s sound better than ever before. The bass sounds cleaner, and the individual speaker volume adjustments have really come in handy, for those times when I use my computer from a recliner that shifts me to the left of my desk. Also, this card seems to put out much more volume (for lack of a technical term) in comparison to my old TBSC. No number of driver updates or reinstallations would get my TBSC to really crank up. When I put in the FIII, I had the master volume on the lowest notch, and it was as loud as my TBSC on the 7th notch.

I haven't played any games with it yet, though (I haven't been gaming much, lately). From what I've read, it's a great card for gaming (though not as good as a functioning Audigy2) but I can't say, for myself.
__________________

TheShiningWizard is offline   Reply With Quote
Old 23rd Aug 2003, 09:35 AM   #14
RogueLeader
Tama-chan says, "aurf aurf aurf!"
 
RogueLeader's Avatar
 
Join Date: Oct. 19th, 2000
Location: Indiana. Kill me please.
Posts: 5,314
You removed the update and intalled another update. You can't install the updates without first having installed from the CD.
__________________

<SaraP> I have no interest in putting pocky, of any flavor, in my panties
RogueLeader is offline   Reply With Quote
Old 23rd Aug 2003, 12:03 PM   #15
TheShiningWizard
Because it's more fantastical.
 
TheShiningWizard's Avatar
 
Join Date: Jun. 26th, 2000
Location: New England
Posts: 2,644
Think of the upgrades as "patches" for the drivers that come on the CD, as opposed to standalone drivers.
__________________

TheShiningWizard is offline   Reply With Quote
Old 23rd Aug 2003, 02:30 PM   #16
Infguy98
Registered User
 
Join Date: Jul. 29th, 2001
Posts: 638
,

Last edited by Infguy98; 20th Nov 2012 at 12:15 PM.
Infguy98 is offline   Reply With Quote
Old 24th Aug 2003, 01:06 AM   #17
Approx
I'm 26. Now I've a wife AND a house.
 
Approx's Avatar
 
Join Date: Jul. 12th, 2002
Location: Oklahoma City, Oklahoma
Posts: 488
Quote:
Originally Posted by RogueLeader
You removed the update and intalled another update. You can't install the updates without first having installed from the CD.
Yeesh. Thanks for the heads up. I hope I don't have to format and reinstall anytime soon, because I'll be damned if I know where my driver CD is.
__________________

"There is a level of cowardice lower than that of the conformist: the fashionable non-conformist."
---Ayn Rand

Freedom for me is not having anything to lose. To be carefree and worryless is freedom. I don't need money to do this. All I need is life, and I've already been given that. I am free.
--Chronic

Approx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer