News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > BeyondUnreal > Off Topic > Hardware, Software & Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 13th Feb 2002, 08:02 PM   #1
Pat
BANNED
 
Pat's Avatar
 
Join Date: Dec. 14th, 2001
Location: A Bubble
Posts: 182
my sound went echo-crappified

in almost all games my sound is echoey, it is not as much in some games (soul reaver 2) and its HORRIBLE in some others (UT)
i have a soundblaster audio pci 128 and a geForce 2 and 256 ram on my comp 1.4 proccesser and winME
ive evan tried reformatting my comp. el helpo!
__________________
ENEMIES ARE FRIENDS IN REVERSE. ~ Gary Busey

{uberdeath@beyondunreal.com}
Pat is offline   Reply With Quote
Old 15th Feb 2002, 07:23 AM   #2
FireSlash
Whats a FireSlash?
 
FireSlash's Avatar
 
Join Date: Feb. 3rd, 2001
Location: Central Ohio
Posts: 4,300
things i would suggest you do:
  • Be sure your using the latest DirectX
  • be sure you have the latest drivers
  • check the card for dust (blow off) and that its firmly mounted in the slot.
  • try swapping it out with another card, and see if it still echos.
__________________
Theory is when you know everything and nothing works.
Practice is when things work, and no one knows why.
Here we combine theory and practice.
Nothing works and no one knows why.
FireSlash is offline   Reply With Quote
Old 15th Feb 2002, 11:26 AM   #3
arcanex
teh grinning totem
 
arcanex's Avatar
 
Join Date: Sep. 28th, 2001
Posts: 123
I get crappy sounds in apps that use hardware acceleration, I mean the sound itself slows down and stutters badly.....but it only happens when I have my USB phoneline network adapter plugged in the USB port. I think it's a motherboard problem (old mobo and video card and sound card) but maybe somebody else has had this problem and gotten new drivers or something to remedy this....?
__________________
There's no sense in pessimism. It wouldn't help anyway. --unknown

.o0~ArcaneX~0o.
arcanex is offline   Reply With Quote
Old 15th Feb 2002, 04:55 PM   #4
Pat
BANNED
 
Pat's Avatar
 
Join Date: Dec. 14th, 2001
Location: A Bubble
Posts: 182
if i listen to mp3's or .wav or .midi or any other sounds outside of games they sound just fine.
__________________
ENEMIES ARE FRIENDS IN REVERSE. ~ Gary Busey

{uberdeath@beyondunreal.com}
Pat is offline   Reply With Quote
Old 17th Feb 2002, 09:08 PM   #5
The Twiggman
Instagib 4 Life
 
The Twiggman's Avatar
 
Join Date: Feb. 7th, 2002
Location: Canadian Ghetto
Posts: 647
I had this happen but it disappeared

I had this happen before, i downloaded weapons factory arena for UT and i went to play it and all the noises and everything were echoing it lasted for about a week, quite annoying and then it just disappered when i was fiddling around with the 3D sound hardware thingy in the preferences.It that is any help i dont know.
The Twiggman is offline   Reply With Quote
Old 28th Feb 2002, 08:27 PM   #6
Metakill
Inhumane
 
Metakill's Avatar
 
Join Date: Feb. 18th, 2000
Location: Redwood City, CA USA
Posts: 2,430
My version is still doing this. Plus the health-pickup sounds won't play. Plus it plays back voices at funny speeds sometimes. It wasn't Weapons Factory though, some other mod started this happening. (But it all works OK in the Single Player Ladder).
Some maps are worse than others.
Metakill is offline   Reply With Quote
Old 28th Feb 2002, 08:34 PM   #7
Dominator_dread
Adept
 
Dominator_dread's Avatar
 
Join Date: May. 15th, 2001
Location: California, USA
Posts: 40
I was looking through the forums. this may help.

http://forums.beyondunreal.com/showt...hreadid=105926
__________________
You may run, but you will not survive.
Dominator_dread is offline   Reply With Quote
Old 5th Mar 2002, 06:32 PM   #8
Exar Kun [Sith]
Sith Lord
 
Exar Kun [Sith]'s Avatar
 
Join Date: Sep. 11th, 2001
Location: A Sith Temple
Posts: 594
You can also try to see if setting the "use direct sound" option in preferences to false to see if that helps. Thats how I fixed my sound problems which sounds similar to yours.
__________________
Exar Kun [Sith] is offline   Reply With Quote
Old 5th Mar 2002, 07:39 PM   #9
Pat
BANNED
 
Pat's Avatar
 
Join Date: Dec. 14th, 2001
Location: A Bubble
Posts: 182
no no no i dont think you guys read my whole post, my sound is bad in ALL games that use direct 3d
__________________
ENEMIES ARE FRIENDS IN REVERSE. ~ Gary Busey

{uberdeath@beyondunreal.com}
Pat is offline   Reply With Quote
Old 5th Mar 2002, 08:14 PM   #10
arcanex
teh grinning totem
 
arcanex's Avatar
 
Join Date: Sep. 28th, 2001
Posts: 123
Just Direct3D, not OpenGL or software rendering?

If you have DirectX8, there's an control panel thingy you can get that lets you turn off debugging stuff for DirectSound that apparently slows down games. I tried it, it didn't fix my stuttering problems but some people has had success with it. Also if you have DX8.1 you don't need it since MS fixed it by then.

Did you dl new drivers or install new stuff or did the problem just showed up all of a sudden?
__________________
There's no sense in pessimism. It wouldn't help anyway. --unknown

.o0~ArcaneX~0o.
arcanex is offline   Reply With Quote
Old 5th Mar 2002, 09:34 PM   #11
Pat
BANNED
 
Pat's Avatar
 
Join Date: Dec. 14th, 2001
Location: A Bubble
Posts: 182
yea its just direct3d i installed dx 8.1 but it didnt help
__________________
ENEMIES ARE FRIENDS IN REVERSE. ~ Gary Busey

{uberdeath@beyondunreal.com}
Pat is offline   Reply With Quote
Old 7th Mar 2002, 11:40 AM   #12
arcanex
teh grinning totem
 
arcanex's Avatar
 
Join Date: Sep. 28th, 2001
Posts: 123
Did you try different drivers?
__________________
There's no sense in pessimism. It wouldn't help anyway. --unknown

.o0~ArcaneX~0o.
arcanex is offline   Reply With Quote
Old 7th Mar 2002, 09:47 PM   #13
Pat
BANNED
 
Pat's Avatar
 
Join Date: Dec. 14th, 2001
Location: A Bubble
Posts: 182
i couldnt find any drivers for my card....... anyone wanna post some>?
__________________
ENEMIES ARE FRIENDS IN REVERSE. ~ Gary Busey

{uberdeath@beyondunreal.com}
Pat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer