News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > BeyondUnreal > Games > Unreal Tournament Series > Unreal Tournament 3

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 5th Jun 2011, 05:31 AM   #1
JCD
Registered User
 
Join Date: Mar. 12th, 2008
Posts: 13
Bot communications don't contain location info?

Remember in UT99 (and 2K4? I can't remember) when bots sent messages like "enemy flag carrier here" and underneath the message would be their location?

Am I blind or is there no option in UT3 for bot messages to show the location they're coming from?

I know sometimes they specify "near (or in) red base" and what have you, but I've heard a few bots just say "enemy flag carrier here" with no location at all, which is completely useless.
JCD is offline   Reply With Quote
Old 5th Jun 2011, 07:31 AM   #2
Raynor.Z
Ad Nocendum Potentes Sumus
 
Raynor.Z's Avatar
 
Join Date: Feb. 1st, 2006
Posts: 1,446
It's a wild guess, but that could be because of absence of zones. At least in first UT location was reported based on the map zone you (or bot) were in.
__________________

For those willing to build a mountain of bodies
and climb to the top.
In environments that stun.
Against A.I. that kills.
For those willing to stake their lives
in the pursuit of victory...
we salute you.
Raynor.Z is offline   Reply With Quote
Old 5th Jun 2011, 12:06 PM   #3
GreatEmerald
Khnumhotep
 
GreatEmerald's Avatar
 
Join Date: Jan. 20th, 2008
Location: Lithuania
Posts: 4,042
Yea, bots in UT3 say if it's near a base or how high in the midfield. I never heard them say just that the carrier is there. However, the zone reporting is useless anyway because when they say anything about the carrier, you can track him on the minimap.
GreatEmerald is offline   Reply With Quote
Old 6th Jun 2011, 03:40 PM   #4
WHIPperSNAPper
Registered User
 
Join Date: Mar. 22nd, 2003
Posts: 444
UT3 doesn't have location ID tags. I don't know if that was intentional game design or something to do with the engine. One thing you cannot do is keybind team communication to keys like you could in earlier games. "Enemy flag carrier is here (location)" "Cover me." "Defend the base." Etc.

One reason they may not have allowed keybinds for communication is that they wouldn't work well on console controls (as opposed to a keyboard), which provides just one more egregious example of how consolization was detrimental to the PC aspect of the game.
__________________
WHIPperSNAPper is offline   Reply With Quote
Old 7th Jun 2011, 05:06 AM   #5
JCD
Registered User
 
Join Date: Mar. 12th, 2008
Posts: 13
I can't get the map to show up for some reason. No matter what I do.. I've tried binding "show map" to many different keys, enabling and disabling both "show map" and zoomed minimap in the settings and I can not view the map. No idea. I get a map in Warfare mode but not in CTF.
JCD is offline   Reply With Quote
Old 8th Jun 2011, 03:08 AM   #6
GreatEmerald
Khnumhotep
 
GreatEmerald's Avatar
 
Join Date: Jan. 20th, 2008
Location: Lithuania
Posts: 4,042
What about VCTF?
GreatEmerald is offline   Reply With Quote
Old 8th Jun 2011, 04:18 AM   #7
MrMaddog
Flak Monkey
 
MrMaddog's Avatar
 
Join Date: Jul. 13th, 2002
Location: Parts Unknown
Posts: 543
Quote:
Originally Posted by WHIPperSNAPper View Post
One reason they may not have allowed keybinds for communication is that they wouldn't work well on console controls (as opposed to a keyboard), which provides just one more egregious example of how consolization was detrimental to the PC aspect of the game.
Very good point... But then on a console players can just use headsets to tell their teammates where they are anyway.

(PC's have to use seperate stuff like Ventrilo)
MrMaddog is offline   Reply With Quote
Old 8th Jun 2011, 03:32 PM   #8
WHIPperSNAPper
Registered User
 
Join Date: Mar. 22nd, 2003
Posts: 444
As far as I know, at least UT 2004 (and I think UT3) had built-in voice comm--no need for Vent or Teamspeak. Console gamers don't enjoy any advantages over the PC gamers.
__________________
WHIPperSNAPper is offline   Reply With Quote
Old 9th Jun 2011, 01:01 PM   #9
JCD
Registered User
 
Join Date: Mar. 12th, 2008
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by GreatEmerald View Post
What about VCTF?
VCTF works as well, but not CTF. Puzzling.
JCD is offline   Reply With Quote
Old 9th Jun 2011, 04:46 PM   #10
GreatEmerald
Khnumhotep
 
GreatEmerald's Avatar
 
Join Date: Jan. 20th, 2008
Location: Lithuania
Posts: 4,042
I bet that's because they never bothered to include maps in non-vehicle gametypes... Which could be a problem indeed.
GreatEmerald is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer