News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > BeyondUnreal > Games > Unreal Tournament Series > Unreal Tournament

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 17th Apr 2000, 08:09 AM   #1
MerryJawa
Registered User
 
Join Date: Apr. 17th, 2000
Posts: 2
Smile

A mate of mine was playing Q3 and loving it, mainly because UT took 7 minutes to load and it played really choppy. I eventually persuaded him to reformat his hard drive and freshly install Win98 and, of course, UT.

Voila, it now loads quickly and plays very smoothly. Half an hour later and he's seen the error of his ways and is now a total UT convert.

I noticed that the slow loading times are a common problem amongst UT gamers, so thought this story would encourage others to take the plunge and reformat. Good luck if you do.
MerryJawa is offline   Reply With Quote
Old 17th Apr 2000, 08:23 AM   #2
Ripper069
Registered User
 
Join Date: Feb. 8th, 2000
Posts: 97
Red face

What are you comparing the load time to???(Q3A)


"Where Ever You Go, There You Are" Thunderdome
Ripper069 is offline   Reply With Quote
Old 17th Apr 2000, 08:28 AM   #3
[BuF]Blorgg
Inhuman
 
[BuF]Blorgg's Avatar
 
Join Date: Feb. 11th, 2000
Location: The Netherlands
Posts: 1,326
Post

I got an idea. Why not load UT at startup? Saves an extra click of the mouse [img]/~unreal/ubb/html/smile.gif[/img]


Who is General Failure and why is he reading my hard disk?


[BuF]Blorgg is offline   Reply With Quote
Old 17th Apr 2000, 08:44 AM   #4
MerryJawa
Registered User
 
Join Date: Apr. 17th, 2000
Posts: 2
Smile

I'm comparing loading UT on his PC to mine. It takes about 30 seconds on mine but it was taking 7 minutes on his!!!
MerryJawa is offline   Reply With Quote
Old 17th Apr 2000, 09:01 AM   #5
VooDoo-EoS
Registered User
 
Join Date: Apr. 17th, 2000
Location: The Netherlands
Posts: 22
Post

7 Minutes?!?! Whoa dude, something was going seriously wrong on his machine [img]/~unreal/ubb/html/wink.gif[/img]. Nice to know it was fixed (even though it required some pretty extreme measures..hate do this everytime I have a problem...LOL)





VooDoo_{EoS}
UT AssaultClan {EoS}
VooDoo-EoS is offline   Reply With Quote
Old 17th Apr 2000, 09:24 AM   #6
Ripper069
Registered User
 
Join Date: Feb. 8th, 2000
Posts: 97
Smile

MerryJawa, that's normal (about 30sec. or less), 7 min. [img]/~unreal/ubb/html/redface.gif[/img] there was probably something wrong with the system...


"Where Ever You Go, There You Are" Thunderdome

[This message has been edited by Ripper069 (edited 04-17-2000).]
Ripper069 is offline   Reply With Quote
Old 17th Apr 2000, 06:18 PM   #7
something
Registered User
 
Join Date: Apr. 12th, 2000
Location: any place on the web
Posts: 18
Thumbs down

Funny how we consider 30-60secs "normal." Heck even Win98 loading times are much more and everyone complains about that.

Sure miss those Half-Life days of 5-10 sec loading. Sure made using PingTool a lot easier. (and btw, I don't use pingtool anymore since it does take so long)
something is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer