News UnrealEd Files Mods FragBU Liandri Archives
BeyondUnreal Forums

Go Back   BeyondUnreal Forums > Unreal Development > Mapping

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11th Aug 2004, 01:07 AM   #1
Artician
worldbuilder
 
Join Date: Jun. 15th, 2003
Posts: 32
Second Terrain not appearing

Hey all.

I have an environment. It has two zones. Each Zone has a ZoneInfo with TerrainZone = True, and associated TerrainInfo's. Both terrains are set up correctly with corresponding heightmaps and their own base layer textures.

Here is my problem: The Terrain in Zone #2 does not appear, no matter what. Neither does lighting for that matter. Nothing I do in this second Zone seems to make a difference no matter what settings I change or how many times I rebuild.

Any ideas? Many thanks in advance.
Artician is offline   Reply With Quote
Old 11th Aug 2004, 05:07 AM   #2
SylverFyre
Spongebob Squarepants
 
Join Date: Jan. 3rd, 2003
Location: UK
Posts: 335
u may have a BSP hole, or your zone isnt completely sealed from the next one?
SylverFyre is offline   Reply With Quote
Old 16th Aug 2004, 06:09 PM   #3
zombiewoof
Rokk Fiddler, Farmer
 
Join Date: Oct. 2nd, 2003
Location: Oaksterdam, California
Posts: 441
Yea, I beleive you must separate zones with bsp...You don't need another zoneinfo to make another terrain. You just add another terrain info (new additional terrain) to the existing 'zone'. Unless your second terrain is in your skybox. Then it is separated by bsp and setup in your 'skyboxinfo'.
__________________
ARF!
zombiewoof is offline   Reply With Quote
Old 17th Aug 2004, 02:33 AM   #4
T2A`
I'm dead.
 
Join Date: Jan. 10th, 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 8,769
^ No. He already stated the two terrains are in separate zones, thus he needs another ZoneInfo.

If you click the little Zone Mode button on the Perspective viewport bar, do the zoned off areas appear different colors? I'm really sure what's causing your problem...

I had a problem with a terrain not showing up. I copied a whole outside area and rotated it around, and everything worked except the terrain when I built the map. When I copied/pasted it separately, it worked.
T2A` is offline   Reply With Quote
Old 19th Aug 2004, 07:32 PM   #5
zombiewoof
Rokk Fiddler, Farmer
 
Join Date: Oct. 2nd, 2003
Location: Oaksterdam, California
Posts: 441
Quote:
Originally Posted by Turns2Ashes
^ No. He already stated the two terrains are in separate zones, thus he needs another ZoneInfo.

If you click the little Zone Mode button on the Perspective viewport bar, do the zoned off areas appear different colors? I'm really sure what's causing your problem...

I had a problem with a terrain not showing up. I copied a whole outside area and rotated it around, and everything worked except the terrain when I built the map. When I copied/pasted it separately, it worked.

If that is the case then the terraininfo must not be 'in' it's respective 'zone'. I get this when moving stuff around in the skybox cuz it's so tiny and I operate whith mouse speedbar #3. It's easy to drag something like terraininfo out of the bsp and my terrain "disappears" till I drag it back in.
__________________
ARF!
zombiewoof is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©1998 - 2012, BeyondUnreal, Inc.
Privacy Policy | Terms of Use
Bandwidth provided by AtomicGamer