PDA

View Full Version : Wireless router troubles


Rubix3k1
10th Aug 2008, 04:44 PM
ok, here's the low down. I've got two computers, two sepperate bedrooms. computer #1 has the cable modem and wireless router. in the other room is my computer. when we first got comcast a few months ago, everything was great, fast as it could be, recently, things have been going sluggish on my end and cant even play games online. just as an example, a bit ago i ran speedtest.net on computer #1 and it was like 4mb download rate and around 1.4 upload.
my computer gets around 350kb/s and about the same upload. also
even my signal strength is weak as a limp noodle, i get like 1 bar. it makes no sense, the room is like 15ft away.

what could be the problem(s)?

Hunter
11th Aug 2008, 08:30 AM
any chance of a neighbough of someone changing the settings and limited connection speed for the wireless?

Try restoring the default settings for the wireless router?

Leonardo
11th Aug 2008, 10:06 AM
Maybe the wifi might be starting to flail on you? That happens too. Maybe have a friend that has another wifi router swing by and hook up to see what type of speed you get when that one is connected to see if it is consistant. If it is? Has anything changed in the 2 rooms ? Moved the pc someplace else within the room? near a metal grating or someplace that might have some inside wiring nearby?

Rubix3k1
11th Aug 2008, 11:23 AM
thisis lame. just last night i was getting
URL=http://www.speedtest.net]http://www.speedtest.net/result/307528446.png[/URL]


now this morning. URL=http://www.speedtest.net]http://www.speedtest.net/result/307723811.png[/URL]

Rubix3k1
11th Aug 2008, 06:02 PM
ok apparently maybe it was a fluke.
still seems fine http://www.speedtest.net/result/307871568.png (http://www.speedtest.net)