PDA

View Full Version : why is unwheel so messed up?


baileygates
1st Sep 2004, 08:33 AM
every time i join a server it says press fire to join the match i press fire and nothing happens will some one plz tell me what to do

Shrimp
1st Sep 2004, 08:47 AM
Erm, well we'd need a bit more info than that...

Did it ask you to select a vehicle? Do you see the vehicle you've selected anywhere? Are you stuckin spectator mode after selecting a vehicle? Which server did you try to join, the problem could be an incorrectly set up server.

And it's not "so messed up" until a bunch of other people have the same problem.

baileygates
1st Sep 2004, 08:49 AM
Erm, well we'd need a bit more info than that...

Did it ask you to select a vehicle? Do you see the vehicle you've selected anywhere? Are you stuckin spectator mode after selecting a vehicle? Which server did you try to join, the problem could be an incorrectly set up server.

And it's not "so messed up" until a bunch of other people have the same problem.


no it didnt even ask me what car i wanted its the lasted verstion

Shrimp
1st Sep 2004, 09:07 AM
Did you try one server or did this happen even on the official servers?

ProStyle
1st Sep 2004, 09:07 AM
Sounds like the bug where you made a server or joined a locally created one that didn't have the right server packages loaded. Before we figured this out my buddy and I would 'join' the round and it would spawn us on the track after we pressed fire, but all we could see were standard UT2K4 models and halo effects where the lights are supposed to be on the cars. I've never had a problem joining an official server though, they are all set up correctly.

baileygates
1st Sep 2004, 10:07 AM
Did you try one server or did this happen even on the official servers?


it happens on every server and its not the server becoz other ppl can play

baileygates
1st Sep 2004, 10:09 AM
when evre i join a server it says that i hav disconected the second i hav loaded the map

baileygates
1st Sep 2004, 10:10 AM
Sounds like the bug where you made a server or joined a locally created one that didn't have the right server packages loaded. Before we figured this out my buddy and I would 'join' the round and it would spawn us on the track after we pressed fire, but all we could see were standard UT2K4 models and halo effects where the lights are supposed to be on the cars. I've never had a problem joining an official server though, they are all set up correctly.



i cant find any official servers half the time no servers show up

dub
1st Sep 2004, 10:20 AM
Theres at least 3 offical - then theres two non-offical which are up most of the time - one by BU. You need to check for different race types - remember as well that once on an offical server you can change the gametype via the map vote system.

Ravu al Hemio
1st Sep 2004, 10:36 AM
Time for the ole brutal trio.

1. Make sure you are running on the newest version (the server's UT version should also match yours). If not, patch up.

2. Change the names of your User.ini and UT2004.ini to User.ini.bak and UT2004.ini.bak respectively. Then, reconfigure the basic stuff and try joining a server. You will lose your settings, but it is the best way to find out if there is a problem with your configuration.

3. Reinstall UT2004 and UnWheel. (Ouch)

baileygates
1st Sep 2004, 02:36 PM
i did every thing you all said apart form reinstallin unreal and it works the only problem is when ever the game gets minamized i cant play again plz can you tell me how to fix this problem

GRAF1K
1st Sep 2004, 06:35 PM
i did every thing you all said apart form reinstallin unreal and it works the only problem is when ever the game gets minamized i cant play again plz can you tell me how to fix this problem

Not being able to play when the game is minimized is

a) not UnWheel's problem
b) not enough information for us to help
c) most likely due to you having a slow computer
d) pointless, you should play in fullscreen anyhow

Ravu al Hemio
1st Sep 2004, 11:59 PM
i did every thing you all said apart form reinstallin unreal and it works the only problem is when ever the game gets minamized i cant play again plz can you tell me how to fix this problem

Glad I could help. Unfortunately, minimizing the game in painful for most of the game engines, and even though Unreal handles it quite OK, it will stay an unsupported feature. So, I suppose you should just NOT minimize the game... or exit instead of minimizing.

baileygates
2nd Sep 2004, 09:35 AM
Not being able to play when the game is minimized is

a) not UnWheel's problem
b) not enough information for us to help
c) most likely due to you having a slow computer
d) pointless, you should play in fullscreen anyhow


i do not hav a slow pc it is unwheel's problem becoz minizing the game using any other mode dose not mess i up and its becoz of unwheel that the game gets minamized when i am playin unwheel it randomly minamizezes when i am playin unreal it dose not minamize at all

ProjectX
2nd Sep 2004, 10:39 AM
i do not hav a slow pc it is unwheel's problem becoz minizing the game using any other mode dose not mess i up and its becoz of unwheel that the game gets minamized when i am playin unwheel it randomly minamizezes when i am playin unreal it dose not minamize at all

what OS are you using?

baileygates
2nd Sep 2004, 11:02 AM
i am usin windows xp

Ravu al Hemio
2nd Sep 2004, 01:26 PM
All right, make sure no damn program is running in the background that always leads attention to itself. Remove every item from the taskbar (bottom-right corner of screen) except your antivirus or firewall (if applicable). Do not use any other programs side-to-side with UT2004, if possible.

GRAF1K
3rd Sep 2004, 05:46 PM
If that is the case then just stop running it minimized.

Patient: Doctor! It hurts when I rip my arm off like this... *OW!!!* See!? :mad:
Doctor: :rolleyes: Stop doing that.

UltraNew-B
3rd Sep 2004, 05:52 PM
Do you have the latest 3270 patch for UT2004 installed?

baileygates
4th Sep 2004, 03:53 AM
Do you have the latest 3270 patch for UT2004 installed?
yeh i hav the lasted patch