PDA

View Full Version : slight annoying thing...


DeaJae
29th Jun 2003, 06:39 PM
LPBs!!!! :mad:

joke... ;)

i recently upgraded my core system upto an XP2600 (333mhz)with a MSi KT4V-L (MS-6712) along with 512mb of Corsair DDR PC2700 (333mhz).
with this upgrade i seem to have found UT2k3 has gained annoyances rather than more speed (only about a 20/30fps increase on some maps). it now Stutters when connecting to servers, quite badly. about 3 or 4 times after spawning then turning around.
is this a common problem? easily fixable?

or did i choose a crappy motherboard? :(

Sir_Brizz
29th Jun 2003, 09:27 PM
you certainly could have done better....but still! Are you turning up your details too high or something???

Renegade Retard
29th Jun 2003, 09:43 PM
what vid card are you using?

Sir_Brizz
29th Jun 2003, 10:28 PM
you think that is annoying try the minigun! It's the gun for n00b sodomizers! I think maybe we should add my mutator to the Web that replaces it with the flamethrower :p

DeaJae
29th Jun 2003, 11:05 PM
sorry... should of put the other bits in as well. :)

XP home SP1.
Geforce4 TI-4800 (leadtek) with 43.51 and 44.01 drivers. at 8x..
SBLive (possible SB/Via PCI timing/latency conflict MkII?)
only detail i changed from my orginal ut2k3 setup is Triplebuffering... i think.

Hanover_Fist
29th Jun 2003, 11:32 PM
you think that is annoying try the minigun! It's the gun for n00b sodomizers! I think maybe we should add my mutator to the Web that replaces it with the flamethrower :p

So that was you on ReconGamer saying all that?

Brizz, the answer to the Mini is the Shield, just pull it up and plow through or run for cover.

It absorbs the mini shots and renders it practically useless.

Dead_Hood
30th Jun 2003, 03:40 AM
Sounds to me like you aren't running your RAM at it's fastest timings. Get into you BIOS and make sure that everything is running as fast as possible. If you have any questions, consult The BIOS Optimization Guide (http://www.rojakpot.com/bog.aspx). This is THE deffinitive BIOS guide, and has most every BIOS option covered.

pospi
30th Jun 2003, 05:46 AM
I have the same (or similar) problem.

When i start a game i get a jitter every time the noise plays for a second ticking over. Then as i spawn i get another one.

Also, every 5 minutes or so ingame (in ANY 3d accelerated game for that matter, even half-life) i get about 5 seconds of complete lag. I'm talking about 3fps here.

I think maybe theres something wrong with my mobo cos it doesnt get better when i change graphics cards.

Specs:
P4 2.4Ghz, 768Mb corsair ram, GF4TI4280 (with all that stupid amounts of tv in out stuff)

does anyone know what i'm doing wrong, or what's broken?

Radiosity
30th Jun 2003, 06:04 AM
It's most likely the mobo in both cases - VIA chipsets suck badly in every respect.

DeaJae
30th Jun 2003, 07:42 PM
none of those bios entries appear in my BIOS. all i have is:
DDR speed (set at 333mhz)
CAS (at 2.5, im sure this is what the sticker on the memory said)
Voltage
termination
burst length
etc..

TWD
30th Jun 2003, 09:26 PM
I hate the minigun. We were in electric fields and survey says just kept doing that. If I got anywhere on his side of the map I'd be dead within seconds. Then he took the flag hid in the bottom area and threw flak like mad at anyone comming through. They really need to make it so that lift in there will let you up or down.

Useing the shildgun helps but it does not make it worthless. Not by far. The shieldgun will only prolong your almost sure death. Unless it's in a really cramped map.

DeaJae
30th Jun 2003, 10:06 PM
:stick: brizz, TWD and Hanover... get that out of my problem thread :mad:

but seriously guys... minigun sucks ;)

edhe
30th Jun 2003, 10:48 PM
I get this too, i accost my lack of ram with it, but i don't know what it really is. Gets worse with more details, i'm thinking it may be memory stuff, agp aperture? mobo drivers i don't know.

I just think it's caching, but god knows how to sort it.

Dead_Hood
30th Jun 2003, 10:53 PM
Well, the only thing I can think of is to get a different mobo. Send back that KT400 board and get an nForce2 board. They are the highest performing AMD boards hands down and come with all sorts of extras if you want them. PriceGrabber (http://www.pricegrabber.com) has them for as little as $66.53 w/o shipping.

Sir_Brizz
1st Jul 2003, 09:15 PM
So that was you on ReconGamer saying all that?

Brizz, the answer to the Mini is the Shield, just pull it up and plow through or run for cover.

It absorbs the mini shots and renders it practically useless.

Actually I spam that on ReconGamer all the time because it makes people angry and they make mistakes when they are angry. :)

Like TWD said the shield only prolongs your life. Using the shield gun only gives you a chance to run away and get a tactical advantage rather than keep you alive throughout a firefight. What I hate about it is that no other gun counters it. You have to have direct hits with the LG to the head, rox at the feet or a combo already popping before they start shooting to get rid of it. Basically, it just is lame :p

As for the point of this thread. REPLACE YOUR MOBO WITH SOMETHING REAL. :) have a nice day :p

DaBeatard
1st Jul 2003, 10:13 PM
minigun :rolleyes:

it now Stutters when connecting to servers, quite badly. about 3 or 4 times after spawning then turning around.
is this a common problem? easily fixable?
Anyways, DEAJAE, does this stuttering go away after a couple of seconds for you? Because, if it does, than I don't think you have a problem. This happens to me too, and I think that I've read on other forums that this happens to other people too.
If the stuttering doesn't go away then...umm...the minigun sucks...

DeaJae
1st Jul 2003, 10:19 PM
well, just tried it offline with
triplebuffering = off
engine cache = 256mb
direct3d precache = on

no stuttering at all. :confused:

it disappeared after about 5 to 30 seconds, but the minigun still sucks.

still stuttering online but alot less than it was.

pospi
1st Jul 2003, 11:14 PM
dont know if its the mobo, i have an asus p4533-MX not what you have.
hmmm well.. i'll try your technique anyway but i think all that does is put so much data in memory that having a bad AGP bus doesnt matter...

Sir_Brizz
2nd Jul 2003, 07:59 PM
lol sorry for the hijack ;)

[MUTTS] Hiteche5
2nd Jul 2003, 08:20 PM
I think the stuttering may be due to precaching on your vid card. Try setting them to off. Another thing to check may be your hard drive. There is settings that cause your hard drive to take suck up you L1 and L2 cache.

pospi
3rd Jul 2003, 09:05 AM
oh, ok then... what setting is that, and how do i turn it off??

ps.. i dont think its a precaching thing, my video card does it for as long as i play a game.. but then again maybe it is, i dont really know much about video cards and their ways...